Ερντογάν σε βίντεο με ελληνικούς υπότιτλους: «Δεν θα μας φυλακίσουν στις παραλίες μας μέσω νησιών μερικών τετραγωνικών»

«Εκείνοι που κλείνουν τα αυτιά τους σε αυτή την έκκληση της χώρας μας σκοτεινιάζουν το μέλλον τους με τα χέρια τους, με μια σειρά πρωτοβουλιών που είναι πέρα από τη δύναμή τους» αναφέρει ο Ερντογάν.

Σε μία πρωτοφανή κίνηση προχώρησε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, το οποίο μετέφρασε στα ελληνικά τις δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εν μέσω κλιμακούμενης έντασης στο Αιγαίο. 

Στις εν λόγω δηλώσεις, ο Ερντογάν αναφέρεται στη χώρα μας, λέγοντας πως «η ελληνική πλευρά έδειξε για άλλη μία φορά ότι δεν ενήργησε με καλή πίστη και στράφηκε σε συμφωνία με την Αίγυπτο που δεν είχε καμία νομική βάση». 

Ο Τούρκος Πρόεδρος υποστηρίζει, επίσης, πως η Τουρκία δεν έχει βλέψεις «ούτε στη θάλασσα, ούτε στη γη, ούτε στα νόμιμα συμφέροντα κανενός», αλλά, όπως είπε, «δεν θα συναινέσουμε σε προσπάθεια να μας φυλακίσουν στις παραλίες μας μέσω νησιών μερικών τετραγωνικών, αγνοώντας ένα γιγάντιο κομμάτι γης 780.000 τμ, όπως η Τουρκία».  

Το συγκεκριμένο βίντεο αναρτήθηκε στον λογαριασμό του πρακτορείου Anadolu στο twitter, ενώ συμπεριλαμβάνεται και στο σχετικό άρθρο.

Ο Ερντογάν συνεχίζει απευθύνοντας "κάλεσμα" στις χώρες της Μεσογείου να «ενωθούμε και να βρούμε μια φόρμουλα αποδεκτή από όλους, που θα προστατεύει τα δικαιώματα όλων», ωστόσο μετά έρχεται το μήνυμα πως «εκείνοι που κλείνουν τα αυτιά τους σε αυτή την έκκληση της χώρας μας σκοτεινιάζουν το μέλλον τους με τα χέρια τους, με μια σειρά πρωτοβουλιών που είναι πέρα από τη δύναμή τους». 

Την ίδια ώρα, το Oruc Reis έχει αλλάξει πορεία από χθες το βράδυ και πλέον κινείται ανατολικά, με τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις να παρακολουθούν τις κίνησεις από την πλευρά της Τουρκίας. 

Παράλληλα, το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας δημοσίευσε βίντεο, μου εμφανίζει το ερευνητικό εν πλω, με το μήνυμα: «Εμπνευσμένο από την ένδοξη ιστορία μας, την αγάπη, την εμπιστοσύνη και τις προσευχές του ευγενούς έθνους μας, είμαστε ικανοί και αποφασισμένοι να προστατεύουμε όλα τα δικαιώματα και τα συμφέροντα στη Γαλάζια Πατρίδα μας».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ