Έκτακτη επικαιρότητα: Ο Νίκος Δένδιας σε συνάντηση με όλους τους Υπουργούς Εξωτερικών της ΕΕ για την τουρκική προκλητικότητα (φωτό- βίντεο)

O Νίκος Δένδιας θα συναντηθεί, επίσης, στη Βιέννη, με τον Υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Michael R. Pompeo.

Όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, Josep Borell, την Παρασκευή συγκαλεί εκτάκτως το Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. 

 

 

«Θα συζητηθούν επείγοντα ζητήματα που αφορούν την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο...» αναφέρει μεταξύ άλλων ο Borell στο μήνυμά του στο twitter.

Παράλληλα, όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγο από το Υπουργείο Εξωτερικών, ο Νίκος Δένδιας, πρόκειται να συναντηθεί την Παρασκευή 14 Αυγούστου, στη Βιέννη, με τον Υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Michael R. Pompeo.

 

 

«Οι συζητήσεις θα εστιασθούν στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, υπό το φως της κλιμακούμενης τουρκικής παραβατικότητας» αναφέρει η ανακοίνωση του Υπουργείου. 

 

 

 

 

 

 

Οι συναντήσεις αυτές του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών έρχονται μετά τις εξελίξεις που αφορούν την τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο και το σχετικό αίτημα που απήυθυνε ο κ. Δένδιας για σύγκληση του Συμβουλίου των Υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε.

 

 

 

Να σημειωθεί πως ο Νίκος Δένδιας θα συμμετάσχει στο έκτακτο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, μέσω τηλεδιάσκεψης από τη Βιέννη, όπου θα συναντηθεί με τον Michael R. Pompeo.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ