Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Σπύρος Σούλης: Με αυτούς τους τρόπους θα ξεφορτωθείτε τους 5 πιο συνηθισμένους λεκέδες!

Πείτε «αντίο» στους πιο κοινούς λεκέδες που συνοδεύουν κάθε φαγοπότι.

Πείτε «αντίο» στους πιο κοινούς λεκέδες που συνοδεύουν κάθε φαγοπότι.

Ωραία τα πάρτι ομολογούμενως. Απλά, κάπου ανάμεσα στον τεράστιο μπουφέ, το μεγάλο κέφι και το άφθονο αλκοόλ, είμαστε βέβαιοι ότι παράπεσε λίγο κόκκινο κρασί ή μια σταλιά σάλτσα. Για να μην σας προκαλέσουν hangover την επόμενη μέρα οι λεκέδες που άφησε πίσω του –κατά τα άλλα- σούπερ επιτυχημένο πάρτι σας, σας παρουσιάζουμε πώς θα εξαφανίσετε αποτελεσματικά τους πιο επίμονους εξ αυτών.

Κερί Η ατμόσφαιρα που δημιουργούν τα κεριά είναι σίγουρα ξεχωριστή και ονειρεμένη. Ωστόσο, δεν ισχύει το ίδιο για τους λεκέδες που αφήνουν πίσω τους... στο αγαπημένο σας τραπεζομάντηλο. Τοποθετήστε το τραπεζομάντηλο στην κατάψυξη για μερικές ώρες και, έπειτα, αφαιρέστε τους λεκέδες με ένα μαχαίρι αλείμματος. Αν το κερί επιμένει να μη φεύγει, καλύψτε το λεκέ με ένα κομμάτι λαδόκολλα γυρίστε το τραπεζομάντηλο από την ανάποδη πλευρά και, τέλος, περάστε με το σίδερο την περιοχή.

 

Κόκκινο κρασί Μπορεί να αποτελεί το αγαπημένο ποτό της πλειονότητας των καλεσμένων σας αλλά με αυτήν την θετική στάση, δε συμφωνούν τα χαλιά και η ταπετσαρία των επίπλων σας. Αν ο λεκές έχει ξεραθεί, καθαρίστε τον εύκολα με τον εξής απλό τρόπο: διαλύστε 1 κ.σ. απορρυπαντικό πιάτων και 1 κ.σ. λευκό ξίδι σε 2 φλ. ζεστό νερό και περάστε με αυτό το λεκέ. 

 

Σοκολάτα Από κανένα πάρτι δεν πρέπει να λείπει η σοκολάτα. Τι γίνεται, όμως, αν οι καλεσμένοι σας άφησαν τα σημάδια της πάνω στον καναπέ και τα ριχτάρια σας; Διαλύστε 1 κ.σ. απορρυπαντικό πιάτων σε 2 φλ. κρύο νερό και περάστε τον λεκέ με ένα καθαρό πανί. Επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να εξαφανιστεί τελείως ο λεκές και να στεγνώσει η περιοχή.

Καφές  Όλοι λατρεύουν τον καφέ μέχρι να ζήσουν τον εφιάλτη του... λεκέ του. Για να σώσετε το ύφασμα που λερώθηκε, φτιάξτε το εξής καθαριστικό: 1 κ.σ. απορρυπαντικό πιάτων, 2 φλ. κρύο νερό και 1 κ.σ. λευκό ξίδι. Περάστε το λεκέ με αυτό και θα δείτε τα σημάδια του καφέ να εξαφανίζονται.

Σάλτσα και ντρέσινγκ Τη σάλτσα πολύ ελάτρεψαν, τον λεκέ της ουδείς. Αν, λοιπόν, οι λεκέδες της στο τραπεζομάντηλό σας δε λειτουργούν ως αναμνηστικό του πάρτι σας αλλά ως μπελάς, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι το εξής: χαλαρώστε και, στη συνέχεια, περάστε τον λεκέ με ένα καθαρό πανάκι για να αφαιρέσετε τυχόν υπολείμματά της, όπως αναφέρει το SpirosSoulis. 

Απλώστε στο σημείο ένα καθαριστικό αφαίρεσης λεκέδων και μουλιάστε το τραπεζομάντηλο σε ζεστό νερό για 2 ώρες. Τέλος, βάλτε το στο πλυντήριο, πλύντε το και ετοιμαστείτε να το δείτε να λάμπει!

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ