Έκτακτη επικαιρότητα: Νέα περιοριστικά μέτρα, κλειστά κλαμπ, τεστ πριν τις εισόδους στην Ελλαδα, ματαιώθηκε η Έκθεση Θεσσαλονίκης

Τα νέα μέτρα κατά του κορωνοϊού...

Πριν από λίγο η Αναπληρώτρια Κυβερνήτική Εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη ανακοίνωσε τα νέα μέτρα που πρόκειται να τεθούν σε ισχύ από την Κυβέρνηση, κατά της διασποράς του κορωνοϊού.

Όπως ανακοίνωσε η κ. Πελώνη, φέτος δεν θα πραγματοποιηθεί η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, που ήταν προγραμματισμένη για το διάστημα από 5 έως 13 Σεπτεμβρίου 2020.

Διευκρίνισε, ωστόσο, πως ο Πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει την καθιερωμένη ομιλία του στη Θεσσαλονίκη στις 5 Σεπτεμβρίου, αλλά με περιορισμένο ακροατήριο.

Επίσης, αποφασίστηκε η αναστολή, σε ολόκληρη τη χώρα, των δημοσίων εκδηλώσεων όπου οι συμμετέχοντες είναι όρθιοι, περιλαμβανομένων συναυλιών και παραστάσεων.

 

 

Παράλληλα, από τις 11 έως τις 23 Αυγούστου απαγορεύθηκε η λειτουργία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 7 το πρωί στις Περιφέρειες Κρήτης, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, επίσης στις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Λάρισας και Κέρκυρας, καθώς και στους Δήμους Μυκόνου, Πάρου, Σαντορίνης, Βόλου, Κατερίνης, Ρόδου, Αντιπάρου, Ζακύνθου, Κω.

Όπως τόνισε η κ. Πελώνη «Η απαγόρευση δύναται να επεκταθεί σε άλλες περιοχές ή και οριζόντια, ανάλογα με την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων».

Αποφασίστηκε, ακόμη, ότι από τις 17 Αυγούστου για την είσοδο στην Ελλάδα καθίσταται υποχρεωτική η προσκόμιση αρνητικού τεστ μοριακού ελέγχου για τον κορωνοϊό, που θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν, για όσους ταξιδεύουν με πτήσεις από την Σουηδία, την Τσεχία, το Βέλγιο, την Ισπανία και την Ολλανδία.

Επίσης, από τις 17 Αυγούστου, όπως ανακοίνωσε η κ. Πελώνη «καθίσταται υποχρεωτική η προσκόμιση αρνητικού τεστ μοριακού ελέγχου για όλους τους εισερχόμενους από τα χερσαία σύνορα. Το τεστ θα πρέπει επίσης να έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την είσοδο στην Ελλάδα. Η υποχρέωση προσκόμισής του συμπεριλαμβάνει επίσης τους Έλληνες πολίτες και τους έχοντες άδειες διαμονής. Το τεστ πρέπει να έχει διενεργηθεί στη χώρα προέλευσης και όχι στην Ελλάδα». 

Τέλος, από τις 16 Αυγούστου μπαίνει πλαφόν στον επιτρεπόμενο αριθμό εισερχομένων από το συνοριακό φυλάκιο της Κακαβιάς, από όπου θα επιτρέπεται πλέον η διέλευση 750 ατόμων την ημέρα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ