Σπύρος Σούλης: Αόρατα παράθυρα με τα πιο απλά κόλπα - Ξεκινήστε το καθάρισμα με αυτά τα tips

Αν θέλετε να μην έχουν τα τζάμια σας σημάδια και θαμπάδες, καθαρίστε τα μια μέρα που έχει συννεφιά

Μπορεί το καθάρισμα των παραθύρων να σας φαίνεται μια σχετικά απλή δουλειά, ωστόσο υπάρχουν κάποια λάθη που είναι πολύ συνηθισμένα και γίνονται από πολλές νοικοκυρές. Ποια είναι αυτά;

Καθαρίζετε τα παράθυρα σε ηλιόλουστες μέρες Ένα από τα κλασικά λάθη που ίσως κάνετε είναι να καθαρίζετε τα παράθυρα όταν έχει καλό καιρό. Όσο και αν βολεύει αυτή η συνήθεια καλό θα ήταν να την κόψετε, για το δικό σας καλό (και το καλό των παραθύρων σας). Ο ήλιος στεγνώνει γρήγορα τα παράθυρα αλλά ταυτόχρονα δημιουργεί σημάδια και θαμπάδα. Αν ωστόσο θέλετε οπωσδήποτε να καθαρίσετε τα παράθυρά σας σε μια ηλιόλουστη μέρα, τότε ξεκινήστε από τα παράθυρα που δεν τα βλέπει ο ήλιος.

Δεν ξεσκονίζετε πρώτα τις γύρω επιφάνειες από το τζάμι Αν παραβλέψετε αυτό το βήμα στο καθάρισμα, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να στάξουν βρομιές πάνω στο τζάμι σας την ώρα που το καθαρίζετε. Ξεκινήστε λοιπόν από τις γύρω επιφάνειες και προχωρήστε σιγά σιγά προς τα μέσα, στην τζαμαρία.

 

Δεν χρησιμοποιείτε αρκετό καθαριστικό Μην τσιγκουνεύεστε το καθαριστικό σας σπρέι. Ψεκάστε αρκετά για να καθαρίσετε αποτελεσματικά τα παράθυρά σας. Αν δεν το κάνετε τα παράθυρα δεν θα καθαριστούν καλά και θα αναρωτιέστε τι κάνετε λάθος.

Σκουπίζετε τα παράθυρα με εφημερίδα Μπορεί η εφημερίδα να αποτελούσε καλό τρικ για κάποιες παλιές νοικοκυρές, αλλά τίποτα δεν συγκρίνεται με τα βαμβακερά υφάσματα. Σκουπίστε με βαμβακερό πανάκι που αφήνει τα τζάμια λαμπερά και χωρίς καθόλου σημάδια.

Καθαρίζετε με χαρτί κουζίνας Αποφύγετε να καθαρίζετε τα παράθυρά σας με χαρτί κουζίνας και προτιμήστε υφασμάτινες πετσέτες (κατά προτίμηση από βαμβάκι). Αν δεν έχετε, πάρτε μια παλιά βαμβακερή μπλούζα ή φανέλα και χρησιμοποιήστε την για αυτόν τον σκοπό.

Τα πιο καλά φυσικά καθαριστικά για τα τζάμια σας

1. Νερό και ξίδι Ανακατέψτε ίση ποσότητα ξιδιού-νερού και τοποθετήστε το μείγμα σε ένα μπουκαλάκι σπρέι. Ψεκάστε τα παράθυρά σας και καθαρίστε τα εύκολα και αποτελεσματικά.

2. Οινόπνευμα, νερό και ξίδι Ανακατέψτε 1/2 φλ. οινόπνευμα, 1/2 φλ. νερό και 1 κ.σ. ξίδι. Χρησιμοποιήστε το μείγμα για να λάμψετε τα τζάμια σας στο λεπτό.

3. Ξίδι, καλαμποκάλευρο και νερό Αναμείξτε 1/4 φλ. λευκό ξίδι, 1 κ.σ. καλαμποκάλυερο, 2 φλ. ζεστό νερό. Ανακατέψτε καλά και ψεκάστε τα παράθυρά σας με το μείγμα.

4. Οινόπνευμα, λευκό ξίδι, καλαμποκάλευρο και νερό Αν θέλετε πραγματικά αστραφτερά τζάμια τότε πρέπει να δοκιμάσετε αυτή την εκπληκτική συνταγή. Ανακατέψτε 1/4 φλ. οινόπνευμα, με 1/4 λευκό ξίδι, 1 κ.σ. καλαμποκάλευρο και 2 φλ. ζεστό νερό.

Αυτά είναι 5 λάθη που κάνετε όταν καθαρίζετε τα παράθυρά σας. Να θυμάστε πως τα παράθυρα καθαρίζονται φανταστικά με μείξη νερού και ξιδιού (σε ίσες ποσότητες) και πως τα βαμβακερά πανιά είναι ό,τι καλύτερο για τα τζάμια σας. Προτιμήστε συννεφιασμένες μέρες, βάλτε μπόλικο καθαριστικό και ξεκινήστε να σκουπίζετε από τις γύρω επιφάνειες, όπως αναφέρει το SpirosSoulis.

 

Ακολουθήστε αυτά τα tips και θα έχετε τα πιο αστραφτερά και καθαρά παράθυρα της γειτονιάς.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ