Κορωνοϊός - Έκτακτα μέτρα: Δεν θα γίνουν λιτανείες, ούτε παζάρια τον Δεκαπενταύγουστο

Τι ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας...

Νέα μέτρα ανακοινώθηκαν από την Πολιτική Προστασίας εν όψει και της μεγάλης γιορτής του Δεκαπενταύγουστου, με στόχο την μη διασπορά του κορωνοϊού στην κοινότητα.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας «Σε συνέχεια εισήγησης της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων, με απόφαση του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, οι επισκέπτες από την Μάλτα, από την Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020 και ώρα 00:01, υποχρεούνται να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου (PCR) για τον κορονοϊό, που θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την είσοδό τους στην Ελλάδα.

Επίσης, ενημερώνουμε ότι, κατόπιν και της σχετικής σύστασης της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας, αναστέλλονται όλες οι λιτανείες για επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς και πάσης φύσεως εμποροπανηγύρεις.

Τέλος αναφορικά με το μέτρο της απαγόρευσης όρθιων πελατών σε όλα τα νυχτερινά κέντρα μπαρ, κλαμπ, κέντρα ζωντανής μουσικής, μπαρ-εστιατόρια, καφέ-μπαρ κλπ, με δυνατότητα μετατροπής χρήσης σε καταστήματα με τραπεζοκαθίσματα επεκτείνεται έως 31-08-2020».

Να σημειωθεί πως πριν από λίγη ώρα ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ 151 νέα κρούσματα κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο, με τα 46 από αυτά να εντοπίζονται στην Αττική και τα 38 στη Θεσσαλονίκη. 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ