Συναγερμός στον Πόρο μετά τα 13 κρούσματα: Έκτακτα μέτρα & κλειστά τα πάντα μετά τις 11 (βίντεο)

Τι είπε ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πόρου...

Έκτακτα μέτρα λαμβάνονται από σήμερα στον Πόρο μετά τα 13 νέα κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίστηκαν στο νησί. 

Όπως ανακοινώθηκε από την Πολιτική Προστασία, τα περιοριστικά μέτρα ισχύουν για 10 ημέρες από τις 06.00 της 07-08-2020 έως και 17-8-2020 και ώρα 06.00.

 

 

Μετά από έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας και με βάση τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα στο νησί του Πόρου με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, σε συνεννόηση με τον Καθηγητή Σωτήρη Τσιόρδα και  με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19, αποφασίστηκαν τα κάτωθι περιοριστικά μέτρα:

●  Απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 23.00 έως τις 07.00 της επομένης.

● Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως live πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ. 

● Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο. 

● Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.

Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλο το νησί τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Σημειώνεται ότι σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται, δύναται σε αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων (αναμένεται έκδοση ΚΥΑ με τις επιχειρήσεις που θα δικαιούνται υπαγωγή στη σχετική ρύθμιση).

Στο νησί μετέβησαν σήμερα το πρωί κλιμάκια της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (Ε.Α.Δ), 10μελες ειδικό κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ για εντατικοποίηση των ελέγχων τήρησης των μέτρων, καθώς και ειδικό κλιμάκιο του Λιμενικού Σώματος για την πιστή εφαρμογή και επιτήρηση των μέτρων στους χώρους εποπτείας του.

 

 

 

Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Πόρου: Αιφνιδιαστήκαμε από το lockdown στο νησί

Αιφνιδιασμένος δήλωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πόρου, Δημήτρης Συξέρης, από τα έκτακτα μέτρα που ελήφθησαν στο νησί, καθώς δεν είχαν σχετική πληροφόρηση.

 

 

 

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου μιλώντας στο Open, ανέφερε πως τα μέτρα ασφαλείας τηρούνταν, ενώ εκτίμησε πως τα 13 κρούσματα είναι πιθανό να είναι ασυμπτωματικά.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ