Κορωνοϊός - Ικαρία: Παράδειγμα προς αποφυγή ο συγχρωτισμός, τα πανηγύρια & οι χοροί - Το τρικούβερτο γλέντι σε φωτό & βίντεο

Χοροί και τραγούδια σαν να μην υπάρχει κορωνοϊός στην Ικαρία...

Στο χωριό Ακαμάτρα της Ικαρίας πραγματοποιήθηκε... τρικούβερτο γλέντι χθες, παρά τις σχετικές απαγορεύσεις.

Να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο γλέντι, στο οποίο είχαν συγκεντρωθεί πολλά άτομα και υπήρξε έντονος συγχρωτισμός, πραγματοποιήθηκε σε μαγαζί της περιοχής, καθώς οι πολιτιστικοί σύλλογοι του νησιού έχουν αποφασίσει την ακύρωση των πανηγυριών και λοιπών εκδηλώσεων, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, παρενέβη η Αστυνομία, λόγω του έντονου συνωστισμού, που δεν συνάδει με τα μέτρα που έχουν αποφασιστεί από Κυβέρνηση και ειδικούς κατά της διασποράς της νόσου στην κοινότητα.

Όπως φαίνεται από τα βίντεο και τις φωτογραφίες που ανέβηκαν στα social media, η κατάσταση είναι σαν... να μην υπάρχει κορωνοϊός.

Δήμαρχος Ικαρίας: Η εκδήλωση δεν ήταν πανηγύρι του χωριού - Επιπόλαιες και απερίσκεπτες ενέργειες

Ο δήμαρχος της Ικαρίας, Στέλιος Σταυρινάδης, με ανάρτησή του στα social media ανέφερε σχετικά με το περιστατικό «Μετά τις δημοσιεύσεις που είδαμε σήμερα για την Ικαρία και μάλιστα για την Ακαμάτρα οφείλουμε να κάνουμε κάποιες διευκρινήσεις και να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα. Η εκδήλωση αυτή δεν ήταν πανηγύρι του χωριού ούτε διοργανώθηκε από το Σύλλογο του χωριού.

Διοργανώθηκε από ιδιώτη που λειτουργεί καφενείο, στην πλατεία του χωριού μας. Προφανώς εκεί δεν τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα...».

Ο Δήμαρχος του νησιού συνέχισε αναφέροντας «Στην Ικαρία δεν κυριαρχεί το «χαλαρά» και η ανευθυνότητα. Εδώ οι κάτοικοι είμαστε πολύ προσεκτικοί. Αναλογιζόμαστε τους κινδύνους παρακολουθούμε τα νέα δεδομένα και χωρίς να φοβόμαστε χωρίς να τρομοκρατηθούμε χωρίς να χάσουμε την κοινωνικότητα την αλληλεγγύη και το ενδιαφέρον για τα κοινά ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ...».

«Ο Σύλλογος του χωριού έχει από την αρχή του καλοκαιριού ματαιώσει το Πανηγύρι. Επί πρόσθετα την προηγούμενη από το γεγονός μέρα σε ανοιχτό ΔΣ ματαίωσε όλες τις εκδηλώσεις μικρής κλίμακας που είχε προγραμματίσει για τον Αύγουστο και έκανε έκκληση στους κατοίκους και τους επαγγελματίες του χωριού να αποφύγουν εκδηλώσεις κάθε μορφής που θα μπορούσαν να προκαλέσουν συνωστισμό και ανεξέλεγκτες καταστάσεις.

Δυστυχώς κάποιοι, με επιπόλαιες και απερίσκεπτες ενέργειες, δίνουν την ευκαιρία στα κανάλια και τις εφημερίδες, να βγάζουν για το χωρίο μας και την Ικαρία μια ψεύτικη εικόνα αναντίστοιχη με την πραγματικότητα».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ