Συγκινητικές εικόνες από την τραγωδία του Λιβάνου: Οικιακή βοηθός αρπάζει & σώζει μικρό κοριτσάκι την ώρα της έκρηξης (Φωτό & Βίντεο)

Ξεπερνούν τους 100 οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας των εκρήξεων

Οι δύο γιγαντιαίες εκρήξεις χθες το απόγευμα στο λιμάνι της Βηρυτού, που προκάλεσαν εκτεταμένες καταστροφές σε ολόκληρες συνοικίες της πρωτεύουσας του Λιβάνου, στοίχισαν τη ζωή σε πάνω από εκατό ανθρώπους και τραυμάτισαν περισσότερους από 4.000, όπως ανακοίνωσε ο λιβανέζικος Ερυθρός Σταυρός.

 

 

Ο επικεφαλής του Ερυθρού Σταυρού Τζορτζ Κατάνεχ δήλωσε τηλεφωνικά σε λιβανέζικο τηλεοπτικό δίκτυο ότι υπάρχουν ακόμη άνθρωποι παγιδευμένοι κάτω από συντρίμμια και ο απολογισμός των θυμάτων αναμένεται να γίνει ακόμη πιο βαρύς.

 

 

Το βίντεο που ακολουθεί καταγράφει τη στιγμή της έκρηξης και όσα συμβαίνουν σε ένα σπίτι στη Βηρυτό. Ένα μικρό κοριτσάκι παίζει ανέμελο. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα οι τζαμαρίες σπάνε από τη σφοδρή έκρηξη, με την οικιακή βοηθό να αρπάζει αστραπιαία το παιδί και να το σώζει. 

 

 

Τη στιγμή της έκρηξης πολλά κτίρια υπέστησαν ζημιές, ενώ σωστικά συνεργεία συνεχίζουν σήμερα να αναζητούν επιζώντες σε μια θάλασσα από συντρίμμια.

 

 

Τα νοσοκομεία της πόλης απευθύνουν εκκλήσεις για αίμα, το οποίο έχουν άμεση ανάγκη οι τραυματίες. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ