Πάνος Τσακλόγλου: Το μέλος της επιτροπής Πισσαρίδη & επιλογή "Κεντροαριστεράς" - Πολύ μορφωμένος, με άριστο βιογραφικό στα οικονομικά

Η έκπληξη του Ανασχηματισμού...

Την "έκπληξη" του σημερινού μίνι Ανασχηματισμού αποτελεί η επιλογή του μέλος της επιτροπής Πισσαρίδη, Πάνου Τσακλόγλου, για τη θέση του Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Πρόκειται για έναν πολύ μορφωμένο άνθρωπο, εξαίρετο οικονομολόγο με σημαντικές σπουδές, ο οποίος ανήκει στον χώρο της "Κεντροαριστεράς".

(Photo: EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Ποιος είναι ο Πάνος Τσακλόγλου;

Ο Πάνος Τσακλόγλου είναι Καθηγητής στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και Ερευνητικός Εταίρος στα: Institute for the Study of Labor (IZA, Bonn) και Hellenic Observatory (LSE, London).

Ασχολείται με ζητήματα οικονομικής ανισότητας, φτώχειας, κοινωνικού αποκλεισμού, οικονομικών αποδόσεων της εκπαίδευσης και αναδιανεμητικού ρόλου του κράτους.  

(Photo: ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ-EUROKINISSI)

Έχει στο ενεργητικό του περισσότερες από 90 δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά, έχει παρουσιάσει εργασίες του σε περίπου 200 συνέδρια και ημερίδες, ενώ έχει λάβει μέρος σε πάνω από 50 ερευνητικά και συμβουλευτικά προγράμματα. 

Είναι μέλος των εκδοτικών επιτροπών των περιοδικών Journal of Economic Inequality και Politica Economica – Journal of Economic Policy.

Έχει διατελέσει πρόεδρος (2012-2014) και μέλος (2002-2004 και 2009-2012) του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, καθώς και σύμβουλος των Πρωθυπουργών Γ. Παπανδρέου (2010-2011) και Λ. Παπαδήμου (2011-2012) σε θέματα Απασχόλησης και Κοινωνικής Πολιτικής.

 

Μέλος της Economic and Financial Committee (EFC) της ΕΕ και του Eurogroup Working Group (EWG) και αναπληρωματικό μέλος των Ecofin and Eurogroup (2012-2014) και μέλος της Economic Policy Committee (EPC)της ΕΕ (2010-2011). 

Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας και Τεχνολογίας (2002-2005), του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων σε θέματα Απασχόλησης και Κοινωνικής Πολιτικής (2001-2002) και της Αρχής Διασφάλισης Ποιότητας Ανώτατης Εκπαίδευσης (2006-2009).

Έχει συμμετάσχει σε πολλά ευρωπαϊκά ερευνητικά Προγράμματα και δίκτυα και είναι μέλος της Εκδοτικής Επιτροπής των περιοδικών Review of Income and Wealth και Journal of Economic Inequality.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ