Ζωή Ράπτη: Η κομψότατη νέα Υφυπουργός Υγείας, πτυχιούχος Νομικής με ειδίκευση στο περιβάλλον - Πρώην αντιδήμαρχος Ψυχικού (φωτό)

Ποια είναι η νέα Υφυπουργός;

Όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγο από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, μετά τον μίνι ανασχηματισμό, τρία νέα μέλη τοποθετούνται στην Κυβέρνηση.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ζωή Ράπτη (@zoirapti) on

Η μία εξ αυτών είναι η νεαρή βουλευτής και δικηγόρος Ζωή Ράπτη, η οποία τοποθετήθηκε στη θέση της Υφυπουργου Υγείας, αρμόδιας για τα θέματα Ψυχικής Υγείας.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ζωή Ράπτη (@zoirapti) on

Πρώην αντιδήμαρχος Ψυχικού, νομικός και εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο των Δήμων και Περιφερειών, η κομψή κυρία Ράπτη ορκίστηκε βουλευτής Β’ Περιφέρειας Αθηνών Βορείου Τομέα με τη Νέα Δημοκρατία τον Ιούλιο του 2019.

(Με την Όλγα Κεφαλογιάννη κατά την ορκωμοσία της Κυβέρνησης τον Ιούλιο του 2019, Photo: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε Νομική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών ενώ στη συνέχεια έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο University of Kent at Canterbury της Μ. Βρετανίας.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ζωή Ράπτη (@zoirapti) on

Είναι δικηγόρος Αθηνών στο Συμβούλιο της Επικρατείας με ειδίκευση στο Δίκαιο του Περιβάλλοντος και της Χωροταξίας, ενώ είναι και μητέρα ενός 8χρονου γιου.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ζωή Ράπτη (@zoirapti) on

Το βιογραφικό της Ζωής Ράπτη, όπως το ανέβασε η ίδια στο facebook:

Γεννήθηκα στo Νέο Ψυχικό και κατοικώ στο Ψυχικό 35 χρόνια. Κόρη του Γεωργίου Ράπτη ( Μηχανολόγου ΕΜΠ) και της Ελένης Λαμπροπούλου-Ράπτη, (Αρχιτέκτονος ΕΜΠ ), έχω ένα γιό τον Γιώργο Βασιλακόπουλο, 8 ετών σήμερα. Θέλω τα παιδιά μας να μεγαλώσουν σε ένα προάστιο όμορφο, λειτουργικό και βιώσιμο. Σε μια γειτονιά ασφαλή, σε μια πόλη όπου ο πολιτισμός και η ανθρώπινη ευαισθησία θα είναι αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητας.

Οι Σπουδές μου

1984: Αριστούχος απόφοιτος της Σχολής Μωραΐτη

1984-1989: Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών

1990-1991: Μεταπτυχιακές σπουδές στο δίκαιο του διεθνούς εμπορίου και της πνευματικής ιδιοκτησίας (master) στο University of Kent at Canterbury της Μεγάλης Βρετανίας (LL.M with honours) in International Commercial Law

Η Επαγγελματική διαδρομή μου

1991-1996: Δικηγορώ στην Αθήνα, με ειδίκευση στο εμπορικό δίκαιο. Συνεργάζομαι με το Δικηγορικό γραφείο Γεωργίου Κωστακόπουλου ως δικηγόρος εμπορικών και βιομηχανικών εταιρειών

1997: Ανοίγω δικό μου δικηγορικό γραφείο στην Αθήνα.

2000: Διορίζομαι δικηγόρος στον Άρειο Πάγο και το Συμβούλιο της Επικρατείας και ειδικεύομαι σε θέματα δικαίου του περιβάλλοντος και της χωροταξίας. Έχω χειριστεί σημαντικές υποθέσεις για την διάσωση ελεύθερων και κοινόχρηστων χώρων, μεταξύ των οποίων της αναδασωτέας έκτασης των Τουρκοβουνίων στο Ψυχικό, του Βυζαντινού διατηρητέου μνημείου της Ομορφοκκλησιάς στο Γαλάτσι (υπόθεση Κλειστού Ολυμπιακού Γυμναστηρίου-ΠΑΛΑΙ), του πρώην κτήματος Θων στους Αμπελοκήπους, του Άλσους Δήμου Βριλησσίων (πρωην Ναυτικού Οχυρού), του φυσικού περιβάλλοντος της νήσου Τήνου, του αισθητικού δάσους της νήσου Σκιάθου κ.λ.π.

2010: Μέλος του Δ.Σ. του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής

2012: Εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Συμβούλιο των Δήμων και Περιφερειών της Ευρώπης (CEMR)

Η πορεία μου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

1997: Ως νομικός παραστάτης συνετέλεσα στην έκδοση της ιστορικής, για το Ψυχικό, απόφασης 678/1998 (ΦΕΚ Δ’ 183/1998) του Γ.Γ. Περιφέρειας Αττικής με την οποία επανακηρύσσεται η αναδάσωση 206 στρεμμάτων της εκτός σχεδίου περιοχής των Τουρκοβουνίων.

1998: 3η Δημοτική Σύμβουλος Ψυχικού υπό τον Δήμαρχο κ. Ερωτόκριτο Νεόφυτο.

1999-2001: Πρόεδρος της Επιτροπής Νομικών Υποθέσεων του Δήμου

2000-2002: Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ψυχικού

2002: Δημοτική Σύμβουλος υπό τον Δήμαρχο κ. Ερωτόκριτο Νεόφυτο.

2002-2004: Μέλος της Δημαρχιακής Επιτροπής του Δήμου Ψυχικού

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ζωή Ράπτη (@zoirapti) on

2005-2006: Αντιδήμαρχος Ψυχικού με αρμοδιότητα, μεταξύ άλλων, τη διαχείριση των κοινοχρήστων χώρων του και τη διεύθυνση του προσωπικού του. Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Ψυχικού και Εκπρόσωπος του Δήμου στον ΕΣΔΚΝΑ

2006: 2η Δημοτική Σύμβουλος Ψυχικού με το ψηφοδέλτιο της Δημάρχου κας Ειρήνης Κατσαρού

2007: Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ψυχικού

Αντιπρόεδρος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ψυχικού

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ζωή Ράπτη (@zoirapti) on

Μέλος Γ.Σ. της ΚΕΔΚΕ

2008: Μέλος της Επιτροπής Θεσμών της ΤΕΔΚΝΑ

2009: Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Πρασίνου, Παιδείας και Υγείας

Πρόεδρος του Συνδέσμου των 4 Δήμων (Γαλατσίου, Ν. Ιωνίας, Φιλοθέης και Ψυχικού) για την Προστασία και Ανάπλαση των Τουρκοβουνίων.

2010: Υποψήφια Δήμαρχος για τον ενιαίο Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ζωή Ράπτη (@zoirapti) on

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ζωή Ράπτη (@zoirapti) on

Η νέα υφυπουργός Υγείας είναι αρκετά ενεργή στα social media και συχνά δημοσιεύει φωτογραφίες τόσο από τις δημόσιες εμφανίσεις της και τα καθήκοντά της ως πολιτικού, όσο και κάποιες από την προσωπική της ζωής, πιο χαλαρές και ανέμελες. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για να έχετε στο μενού σας ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ