Η ωραιότερη πανσέληνος του Αυγούστου σε μοναδικά κλικς: Αναδύθηκε κόκκινη από τη θάλασσα για να μετατραπεί σε ατόφιο ασημί (Φωτό)

Καρέ - Καρέ το ομορφότερο φεγγάρι του χρόνου

Ένα μοναδικό θέαμα είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν χθες όσοι βρέθηκαν σε κάποιον από τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία που παρέμειναν το βράδυ της Δευτέρας ανοικτά για το κοινό, αλλά και όσους προτίμησαν να το απολαύσουν από το σπίτι τους το πανέμορφο αυγουστιάτικο φεγγάρι.

Το γεμάτο φεγγάρι, το μεγαλύτερο και πιο δημοφιλές του έτους, έκανε την εμφάνισή του το βράδυ της Δευτέρας πάνω από το Σούνιο, χαρίζοντας μαγευτικές εικόνες σε όσους βρέθηκαν στο Ναό του Ποσειδώνα, για να απολαύσουν το θέαμα.

Η πανσέληνος του Αυγούστου ονομάζεται και «Φεγγάρι του Οξύρρυγχου», έχοντας λάβει το συγκεκριμένο όνομα από τους ιθαγενείς κατοίκους της Αμερικής, μιας και τη συγκεκριμένη ημέρα ψάρευαν το συγκεκριμένο ψάρι, που είναι γνωστό και ως μουρούνα.

Φωτογραφίες: Eurokinissi

 

Υπό το φως της αυγουστιάτικης πανσελήνου, 77 αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία σε όλη τη χώρα υποδέχτηκαν το κοινό το βράδυ της Δευτέρας 3 Αυγούστου, με εκδηλώσεις σε 37 από αυτά, ενώ ακόμη 40 θα παραμείνουν ανοιχτά για το κοινό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ