Πρώτη Σερρών: Το μονοκινητήριο αεροσκάφος έπεσε στην πλατεία, λίγα μέτρα μακριά από την εργασία της μητέρας του 19χρονου πιλότου (φωτό - βίντεο)

Ευτυχώς δεν υπήρξαν σοβαροί τραυματισμοί...

Περίπου 25 λεπτά μετά τις 9 το πρωί, ένα μονοκινητήριο αεροσκάφος κατέπεσε στην πλατεία της Πρώτης Σερρών.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, το αεροσκάφος εκτελούσε χαμηλές πτήσεις, πριν πέσει πάνω στον μεγάλο πλάτανο της πλατείας του χωριού, ο οποίος και ανέκοψε την πορεία του πριν προσγειωθεί σε σπίτι.

 

 

 

Παρά το γεγονός ότι υπήρχαν στην περιοχή κάποιοι κάτοικοι του χωριού, ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματισμοί από το ατύχημα, ενώ και ο πιλοτός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ελαφρά τραύματα.

Όπως δείχνουν οι φωτογραφίες από το σημείο, το αεροπλάνο προσγειώθηκε σε πρόσοψη σπιτιού, ενώ από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα.

 

 

Στο σημείο έσπευσαν άνδρες της αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, οι οποίοι έριξαν νερό και αφρό στην περιοχή. 

Όπως είπε στο GRTimes.gr ο δήμαρχος Αμφίπολης, Στέργιος Φραστανλής, επρόκειτο για εκπαιδευτικό μονοκινητήριο αεροπλάνο, το οποίο για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία κατέπεσε ακριβώς πάνω στον πλάτανο της κεντρικής πλατείας για να καταλήξει σε πρόσοψη σπιτιού.

Το αρχικό σοκ της πτώσης, πάντως, διαδέχτηκε η ανακούφιση, καθώς δεν υπήρξε σοβαρός τραυματισμός από το σπάνιο αυτό περιστατικό.

«Ο νεαρός πιλότος πετούσε σε χαμηλό ύψος και προφανώς από λάθος χειρισμό έπεσε πάνω στον πλάτανο. Μέσα στην ατυχία μας όμως ήμασταν τυχεροί, γιατί κανένας πολίτης δε βρισκόταν εκείνη τη στιγμή στην πλατεία, ενώ ο πιλότος τραυματίστηκε ελαφρά, οπότε είχαμε μόνο υλικές ζημιές. Επιπλέον, το αεροσκάφος δεν έπιασε φωτιά, συνεπώς δεν είχαμε περισσότερα προβλήματα», τόνισε ο δήμαρχος.

Διαβάστε επίσης: 19χρονος ο πιλότος που έπεσε με το μονοκινητήριό του σε σπίτι στην πλατεία της Πρώτης Σερρών - Οι εικόνες κάνουν τον γύρο του κόσμου (φωτό - βίντεο)

(Photo: EUROKINISSI/ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ)

Όπως αναφέραμε και νωρίτερα, ο πιλοτός του μονοκινητηρίου αεροσκάφους ήταν μόλις 19 ετών και φοιτητής στη Σχολή Πολιτικής Αεροπορίας Αλεξανδρούπολης, σύμφωνα με το serraikanea.gr.

 

 

 

Μάλιστα, μία από τους πρώτους ανθρώπους που έσπευσαν στο σημείο του ατυχήματος ήταν η μητέρα του 19χρονου πιλότου, η οποία εργάζεται σε φαρμακείο της Πρώτης Σερρών, όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1.

Η γυναίκα αντιλήφθηκε αμέσως τι είχε συμβεί και έτρεξε να δώσει στον γιο της τις πρώτες βοήθειες, πριν την μεταφορά του στο νοσοκομείο. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ