Προσθαλασσώθηκε με επιτυχία η κάψουλα της Space X μετά από 2 μήνες στο Διάστημα- Εντυπωσιακές εικόνες & βίντεο

Μια ιστορική στιγμή για την ανθρωπότητα...

Η κάψουλα Dragon της Space X προσθαλασσώθηκε χθες το βράδυ με επιτυχία, στον κόλπο του Μεξικού, με τους αστροναύτες Robert Behnken και Douglas Hurley, να επιστρέφουν από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

 

 

Πρόκειται για μία αναμφισβήτητα ιστορική στιγμή, με τους δύο αστροναύτες της Νasa να επιστρέφουν στη Γη μετά από δύο μήνες παραμονής στον Διαστημικό Σταθμό.

 

 

Τέσσερα μεγάλα αλεξίπτωτα επιβράδυναν την κάθοδο της κάψουλας, ενώ πρόκειται για την πρώτη προσθαλάσσωση μετά από 45 χρόνια - η τελευταία φορά που αστροναύτες κατέληξαν στον ωκεανό κατά την επιστροφή τους από το διάστημα ήταν τον Ιούλιο του 1975.

Το ταξίδι τους ξεκίνησε την 30η Μαΐου και έγιναν οι πρώτοι αστροναύτες που πήγαν στο διάστημα με τη βοήθεια μιας ιδιωτικής εταιρείας, της Space X του Elon Musk, η οποία έχει συνάψει συμβόλαιο με τη Nasa.

 

 

Ο Elon Musk δήλωσε πως πρόκειται για μία «επιτυχία της ανθρωπότητας» και πως είναι μια καλή είδηση για όλους τους ανθρώπους οπουδήποτε και αν βρίσκονται στον πλανήτη Γη.

 

Η Nasa, με ανακοίνωσή της, καλωσόρισε τους δύο αστροναύτες, τονίζοντας πως γράφτηκε ιστορία.

Ο διευθυντής της Nasa, Mark Geyer, καλωσόρισε τους αστροναύτες πόσο στη Γη, αναφέροντας πόσο χαίρεται που τους βλέπει και πάλι και που κατάφεραν να ολοκληρώσουν την αποστολή τους με ασφάλεια και επιτυχία.

«Εκ μέρους όλων των εργαζομένων στη Νasa, σας συγχαίρουμε που ολοκληρώσατε την αποστολή αυτή», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ τόνισε πως «εσείς και οι υπόλοιποι αστροναύτες ρισκάρετε πραγματικά, ώστε να γίνει εφικτή η εξερεύνηση του Διαστήματος».

 

Και οι δύο αστροναύτες δήλωσαν ιδιαιτέρως υπερήφανοι που συμμετείχαν σε αυτή την τόσο ιστορική στιγμή για την ανθρωπότητα και που ήταν μέλη αυτής της σπουδαίας προσπάθειας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ