Έρχεται το δεύτερο κύμα κορωνοϊού; - Ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στην Ευρώπη, ξεπέρασαν τα 17 εκατ. τα συνολικά

Ανησυχία από τους επιστήμονες...

Τα 17.217.112 έχουν φτάσει πλέον τα συνολικά κρούσματα κορωνοϊού σε όλο τον κόσμο, με 670.941 ανθρώπους να έχουν χάσει τη ζωή τους από επιπλοκές της νόσου Covid-19.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας επιβεβαίωσε την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, εκφράζοντας τους φόβους του για πιθανό νέο κύμα του ιού.

Μόνο χθες κατεγράφησαν περισσότερα από 290.000 κρούσματα του ιού, ενώ, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο ΠΟΥ, το 29% των νέων κρουσμάτων της τελευταίας ημέρας καταγράφηκαν στη Ρωσία. 

Τα περισσότερα κρούσματα εξακολουθούν να παρουσιάζονται στις ΗΠΑ, όπου περισσότεροι από 4,5 εκατ. άνθρωποι έχουν νοσήσει από τον ιό, όμως και στην Ευρώπη τα κρούσματα έχουν ξεπεράσει τα 3 εκατομμύρια.

Όπως φαίνεται στα παρακάτω διαγράμματα, πολλές είναι οι ευρωπαϊκές χώρες, ανάμεσά τους - πέρα από την Ρωσία - η Γαλλία, η Γερμανία και η Ισπανία, στις οποίες τα κρούσματα είναι αυξημένα το τελευταίο διάστημα - με αποτέλεσμα να υπάρχουν φόβοι για αναζωπύρωση. 

 

Και στη χώρα μας παρατηρείται αύξηση κρουσμάτων - χθες είχαμε 57 - με αποτέλεσμα να επιστρέψει η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε σουπερμάρκετ, τράπεζες, ΔΕΚΟ, ιατρεία και καταστήματα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ