Η πρώην σύζυγος του Τζεφ Μπέζος μοίρασε 1,7 δισ. μετά το διαζύγιό της σε φιλανθρωπίες - Πήρε όμως 62 δισ. από την Amazon! (φωτό)

H MacKenzie Scott προσέφερε ένα τεράστιο χρηματικό ποσό σε φιλανθρωπίες...

Το διαζύγιο του ιδρυτή της Amazon, Jeff Bezos, από την επί 26 χρόνια σύζυγό του, MacKenzie Scott, οριστικοποιήθηκε τον Απρίλιο 2019, με την πρώην κυρία Bezos να υπογράφει πλέον με το επίθετο του παππού της. 

 

 

Η ίδια είχε υποσχεθεί, μετά το διαζύγιό της και εγκαινιάζοντας μια νέα φάση της ζωής της, πως θα δωρίσει ένα μέρος της περιουσίας της για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

 

 

Και το έκανε...

Μέσα από τον λογαριασμό της στο twitter, δημοσιοποίησε τις 116 οργανώσεις τις οποίες υποστήριξε οικονομικά, δωρίζοντας συνολικά 1,7 δισ. δολάρια.

 

 

Η MacKenzie Scott προσέφερε 20 εκατομμύρια δολάρια στο ιστορικό Πανεπιστήμιο Tuskegee στο οποίο φοιτούν μαύροι φοιτητές, όπως ανακοινώθηκε στον επίσημο λογαριασμό του Πανεπιστήμιου στο twitter, τονίζοντας πως πρόκειται για την μεγαλύτερη δωρεά στην ιστορία του Tuskegee.

 

 

Ανάμεσα στις οργανώσεις στις οποίες δώρισε χρήματα η πρώην κυρία Bezos είναι, επίσης, οι: NAACP Legal Defense, Education Fund, the Obama Foundation, the George W. Bush Presidential Center, RAINN και European Climate Foundation.

Να σημειωθεί πως η 50χρονη πρώην σύζυγος του ιδρυτή της Amazon, είναι η δεύτερη πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο, με την περιουσία της να ανέρχεται σε πάνω από 62 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το Forbes.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by klatsch-tratsch.de (@klatsch_tratsch.de) on

 

Η συγγραφέας και φιλάνθρωπος MacKenzie παντρεύτηκε τον Βezos ένα χρόνο πριν ιδρύσει την Amazon και ήταν μία από τους πρώτους υπαλλήλους της εταιρείας, μετά τον χωρισμό τους, έλαβε το 4% της εταιρείας.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by dee? (@imo.x.doncee) on

 

Η ίδια έγραψε στο Medium σχετικά με την δωρεά χρημάτων σε φιλανθρωπικούς σκοπούς: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο προσωπικός πλούτος καθενός είναι προϊόν συλλογικής προσπάθειας και κοινωνικών δομών που παρουσιάζουν ευκαιρίες σε μερικούς ανθρώπους και εμπόδια σε αμέτρητους άλλους».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ