Μητσοτάκης: Τα αναδρομικά θα καταβληθούν εφάπαξ πλήρως σε όλους τους συνταξιούχους μέσα στο 2020 (βίντεο)

Οι ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού από το βήμα της Βουλής...

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε πριν από λίγο, μιλώντας από το βήμα της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών, πως τα αναδρομικά θα καταβληθούν εφάπαξ πλήρως σε όλους τους συνταξιούχους μέσα σε αυτή τη χρονιά.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης «Από το βήμα αυτό δηλώνω ότι η Κυβέρνηση θα καταβάλει εφάπαξ πλήρως και σε όλους τους συνταξιούχους μέσα στο 2020 τα αναδρομικά ποσά που δικαιούνται βάσει της απόφασης του ΣτΕ».

«Η κυβέρνηση συμμορφώνεται με τις δικαστικές αποφάσεις όπως είχαμε δεσμευτεί ότι θα κάνουμε. Μιλάμε για ποσό 1,4 δισ. ευρώ που αφορά κύριες συντάξεις του ιδιωτικού τομέα και επεκτείνεται και στου δημοσίου» συμπλήρωσε. 

 

 

Και ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, είχε προαναγγείλει από χθες, μιλώντας στην ΕΡΤ, πως τα αναδρομικά θα δοθούν στο σύνολο των συνταξιούχων που αφορά η απόφαση του ΣτΕ.

 

 

 

«Θα σεβαστούμε τις τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις» είχε αναφέρει ο κ. Σταϊκούρας χαρακτηριστικά, ενώ είχε τονίσει πως στόχος της κυβέρνησης είναι να μην ταλαιπωρηθούν οι Έλληνες συνταξιούχοι. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ