Πως γίνεται η πλεξούδα "ψαροκόκκαλο"; - 20 τέλεια χτενίσματα (Φώτο & Βίντεο)

Υπέροχα σχέδια...

Μια από τις δημοφιλέστερες και πολύ αγαπημένες πλεξούδες είναι και η ψαροκόκκαλο. Η ιδιαίτερη της πλέξη είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βάση για την δημιουργία εκπληκτικών χτενισμάτων για κάθε περίσταση.

Όπως λέει και το όνομα της, το πλέξιμο των μαλλιών δημιουργεί ένα εφέ που θυμίζει το βασικό κόκκαλο του ψαριού που έχει έναν κεντρικό σκελετό και πολλές διαγώνιες διακλαδώσεις στα πλάγια.

 

Η τεχνική και τα βήματα για την δημιουργία της fishtail braid δεν είναι δύσκολη, απλά θέλει λίγη εξάσκηση. Από τη στιγμή όμως που την μάθουμε, υπάρχουν αμέτρητα χτενίσματα με πλεξούδα ψαροκόκκαλο που μπορούμε να δοκιμάσουμε.

Στη συνέχεια λοιπόν θα δούμε τον τρόπο δημιουργίας της βασικής εκδοχής, αλλά και μια σειρά από βίντεο, tutorial και φωτογραφίες με παραλλαγές της που οδηγούν σε εκπληκτικά χτενίσματα με πλεξούδες για καθημερινές, αλλά και επίσημες εμφανίσεις.

Βήμα βήμα πως γίνεται μια πλεξούδα ψαροκόκκαλο

1.Ξεκινάμε χτενίζοντας καλά τα μαλλιά προκειμένου να γίνει λεία η πλεξούδα μας. Αν βέβαια προτιμάτε ένα πιο επιμελώς ατημέλητο χτένισμα, αφήστε τα φυσικά και χωρίστε τα με τα δάχτυλα σας.

2 Στη συνέχεια πιάνουμε μια χαμηλή αλογοουρά με ένα λαστιχάκι.

3 Χωρίζουμε την αλογοουρά σε δυο μέρη.

4 Παίρνουμε μια τούφα από την έξω πλευρά του ενός μέρους και την ενώνουμε με το άλλο φέρνοντας το από πάνω.

5 Μετά ξεχωρίζουμε μια τούφα από το άλλο μέρος και την ενώνουμε με το 1ο.

6 Ξαναπαίρνουμε μια μικρή τούφα από την πίσω πλευρά του 1ου μέρους και την ενσωματώνουμε με το 2ο μέρος, φέρνοντας την από πάνω.

7 Αντίστοιχα ξεχωρίζουμε μια τούφα από την πίσω πλευρά του 2ου μέρους και τραβώντας την από την πάνω μεριά την ενώνουμε με το 1ο μέρος.

8. Συνεχίζουμε με αυτό τον τρόπο μέχρι να φτάσουμε στο τέλος, ασφαλίζουμε με ένα λαστιχάκι και η πλεξούδα ψαροκόκκαλο είναι έτοιμη.

9. Μόλις την ολοκληρώσουμε κόβουμε προσεκτικά με ένα ψαλιδάκι το επάνω λαστιχάκι.

10. Για να δώσουμε περισσότερο όγκο στο χτένισμα μας, απλά ανοίγουμε ελαφρώς την πλεξούδα τραβώντας την, αναφέρει το Beaute την Κυριακή

Στο βίντεο του Youtube που ακολουθεί βλέπουμε βήμα βήμα την παραπάνω τεχνική της βασικής εκδοχής για κοτσίδα ψαροκκόκαλο.

Οι πιο εντυπωσιακές παραλλαγές για πλεξούδες ψαροκόκκαλο σε απλά βήματα

Η βασική πλεξούδα ψαροκόκκαλο όμως είναι μόνο η αρχή και μπορεί να αποτελέσει βάση για φοβερές δημιουργίες στα μαλλιά. Ας ρίξουμε μια ματιά στα βήματα για να κάνουμε εντυπωσιακά χτενίσματα με πλεξίδα ψαροκόκκαλο, όπως η κοτσίδα, το πιάσιμο της φράντζας, τα κοτσιδάκια, αλλά και τα μισά πάνω μισά κάτω μαλλιά.

Πως φτιάχνουμε τη γαλλική πλεξούδα ψαροκόκκαλο από ψηλά

Γνωρίζοντας τα βασικά βήματα για τη δημιουργία της κλασσικής πλέξης, μπορούμε να κάνουμε και τη γαλλική της εκδοχή. Δηλαδή να ξεκινήσουμε να πλέκουμε τα μαλλιά μας από ψηλά. Ας δούμε την τεχνική στο παρακάτω βίντεο.

 

Πως γίνεται μια ολλανδική πλεξούδα ψαροκόκκαλο στο πλάι

Μια ενδιαφέρουσα παραλλαγή της fishtail braid είναι και η ολλανδική. Πρόκειται για την αντίθετη πλέξη από την γαλλική. Δηλαδή αντί να περνάμε την κάθε τούφα από πάνω και να την ενσωματώνουμε στην άλλη, την πηγαίνουμε από κάτω. Το ακόλουθο βίντεο παρουσιάζει αυτή την ιδιαίτερη και εντυπωσιακή τεχνική, δημιουργώντας μια όμορφη πλάγια ολλανδική πλεξούδα τύπου ψαροκόκαλο.

Κομψό updo με κορδέλα στα μαλλιά και πλεξούδες ψαροκόκκαλο

Οι πλεξούδες γενικότερα μπορούν να χρησιμεύσουν στη δημιουργία εντυπωσιακών χτενισμάτων όπως τα Updo. Αυτό ακριβώς θα δούμε και στο παρακάτω βίντεο.

Εντυπωσιακή αλογοουρά με μοϊκάνα πλεξούδα ψαροκόκκαλο

Πρόκειται για ένα πιο extreme, αλλά πολύ εντυπωσιακό χτένισμα με πλεξούδα ψαροκόκαλο. Συνδυάζει την fishtail braid με την αλογοουρά και είναι ιδανικό για επίσημες περιστάσεις.

 

Φράντζα στο πλάι με fishtail braid

Υπάρχουν φορές που η φράντζα πέφτει στα μάτια και μας ενοχλεί. Ένα από τα πιο εύκολα και γρήγορα χτενίσματα για να απαλλαγούμε από το συγκεκριμένο πρόβλημα είναι το πιάσιμο της φράντζας με τη βοήθεια μιας πλεξούδας. Αν λοιπόν την πλέξουμε σαν ψαροκόκαλο και την κρύψουμε κάτω από τα υπόλοιπα μαλλιά μας, μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα απλό αλλά εντυπωσιακό χτένισμα.

 

Διπλή πλεξούδα ψαροκόκκαλο στο πλάι

Αν θέλουμε να πάμε το πιάσιμο της φράντζας ένα βήμα παραπέρα και να κάνουμε ένα εκπληκτικό χτένισμα ακόμη και για μια βραδινή εμφάνιση, μπορούμε να κάνουμε δυο πλεξούδες ψαροκόκκαλο, οι οποίες nα ενώνονται στο τέλος.

Για να απογειώσουμε ακόμη περισσότερο το look μας μπορούμε να προσθέσουμε ένα όμορφο αξεσουάρ στα μαλλιά.

Κοτσίδα ψαροκόκαλο και twisted μοϊκάνα

Μια απλή κοτσίδα ψαροκκόκαλο μπορεί να δείχνει ακόμη πιο ξεχωριστή αν συνδυαστεί με μια twisted μοϊκάνα στο επάνω μέρος του κεφαλιού. Για να το πετύχουμε αυτό, πιάνουμε μια ψηλή αλογοουρά αφήνοντας τα μαλλιά στο επάνω μέρος εκτός. Πλέκουμε την αλογοουρά σε μια κοτσίδα ψαροκόκαλο και στριφογυρίζουμε τα μαλλιά που έχουμε αφήσει εκτός δημιουργώντας την μοϊκάνα. Μετά γυρίζουμε το twisted κομμάτι γύρω από το λαστιχάκι της κοτσίδας και το αποτέλεσμα είναι ένα νεανικό και μοντέρνο χτένισμα, ιδανικό για κάθε περίσταση.

 

Χτένισμα μισά πάνω μισά κάτω με στριφογυριστή πλεξούδα ψαροκκόκαλο

Τα χτενίσματα μισά πάνω μισά κάτω είναι πολύ βολικά για την καθημερινότητα. Αντί λοιπόν να κολλάμε στην ίδια κλασσική εκδοχή, μπορούμε να δημιουργήσουμε μια όμορφη παραλλαγή στριφογυρίζοντας αρχικά τις πλάγιες τούφες μέχρι να τις πιάσουμε πίσω και να δημιουργήσουμε μια όμορφη κοτσίδα ψαροκόκαλο.

 

Κοτσιδάκια με πλεξούδες ψαροκόκκαλο

Μια ανάλαφρη, νεανική και πολύ καλοκαιρινή ιδέα για χτένισμα με πλεξούδα ψαροκόκαλο είναι τα κοτσιδάκια. Απλά χωρίζουμε τα μαλλιά μας στη μέση και τα πλέκουμε σε δυο επιμελώς ατημέλητα κοτσιδάκια.

 

Μερικές ακόμη φωτογραφίες ως έμπνευση για εντυπωσιακά χτενίσματα με πλεξούδα ψαροκόκκαλο

Χρησιμοποιώντας τα βασικά βήματα για τη δημιουργία της απλής ή γαλλικής πλεξούδας ψαροκόκαλο και συνδυάζοντας τα με κλασσικά χτενίσματα μπορούμε να πιάσουμε με εκπληκτικούς τρόπους τα μαλλιά μας.

Οι κοτσίδες, τα updo, οι κότσοι και τα σινιόν είναι μερικά μόνο από τα χτενίσματα που μπορούν να απογειωθούν πλήρως με μια fishtail braid.

Πάρτε ιδέες μέσα από την παρακάτω συλλογή με χτενίσματα που μπορούν να φορεθούν τόσο στις καθημερινές μας δραστηριότητες, όσο και στις επίσημες, όπως ένας γάμος ή μια βάπτιση. 

 

Mήπως αυτό θα είναι το πιο stylish σου καλοκαίρι; 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ