Προκλητική ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας: Τα κακομαθημένα παιδιά της Ευρώπης δεν μπορούν να χωνέψουν ότι γίνεται στην Αγιά Σοφιά ξανά προσκύνημα

Εμπρηστικές δηλώσεις από την Άγκυρα...

Μία ημέρα μετά την πρώτη μουσουλμανική προσευχή στην Αγιά Σοφιά, που άνοιξε ως τζαμί μετά από 86 χρόνια, η Τουρκία συνεχίζει να προκαλεί.

Σε ανακοίνωσή του το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει σχετικά με τις αντιδράσεις που υπήρξαν από την χώρα μας για το γεγονός «Η Ελλάδα για άλλη μία φορά έδειξε την εχθρότητά της εναντίον του Ισλάμ. Καταδικάζουμε τις αντιδράσεις της ελληνικής Κυβέρνησης και των μελών του Κοινοβουλίου, καθώς και την ανοχή που επιβλήθηκε στο κάψιμο της σημαίας μας στη Θεσσαλονίκη».

«Τα κακομαθημένα παιδιά της Ευρώπης που δεν μπορούν να χωνέψουν ότι ξανανοίγει για προσευχή η Αγιά Σοφιά, δεν έχουν πάρει το μάθημά τους από την ιστορία... Τα ρατσιστικά αυτά κεφάλια πρέπει να θυμηθούν τι έπαθαν στο Αιγαίο όσοι δεν έδειξαν σεβασμό στη σημαία μας...

Η Ελλάδα πρέπει να ξυπνήσει από το όνειρο του Βυζαντίου, από το οποίο δεν ξυπνά εδώ και 567 χρόνια...» καταλήγει η προκλητική ανακοίνωση. 

 

 

 

Η απάντηση του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών

Το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, από την πλευρά του, σε ανακοίνωση που εξέδωσε σχετικά με την τοποθέτηση του εκπροσώπου του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, αναφέρει «Η διεθνής κοινότητα του 21ου αιώνα παρατηρεί έκπληκτη τα παραληρήματα θρησκευτικού και εθνικιστικού φανατισμού της σημερινής Τουρκίας».

 

 

Συνεχίζει, δε, τονίζοντας πως όλα αυτά «έχουν καταδικαστεί και είναι ανάξια απάντησης, ενώ εκθέτουν διεθνώς όλο και περισσότερο αυτούς που τα εκστομίζουν και τα υποκινούν».

 Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έδωσε εντολή να μένει ανοιχτή η Αγιά Σοφιά 24 ώρες το 24ωρο, προχωρώντας σε ακόμη μία επικοινωνιακή κίνηση.

Όπως αποκάλυψε λοιπόν ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης, Αλί Γερλίκαγια, ο Πρόεδρος της γειτονικής χώρας, έδωσε εντολή ο «Μεγάλο Τέμενος» να μένει ανοιχτό 24 ώρες το 24ωρο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ