Στο Μάτι 2 χρόνια μετά - Δεν ξεχνάμε τις δεκάδες οικογένειες που θρήνησαν 102 νεκρούς - Ντοκουμέντα, βίντεο & φωτό στα αποκαΐδια εκεί που ο θάνατος παραμόνευε

Η "μαύρη" επέτειος της φονικής πυρκαγιάς...

2 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την "μαύρη" 23η Ιουλίου του 2018, όταν η φονική πυρκαγιά στοίχισε τη ζωή σε 102 ανθρώπους στο Μάτι. 

Όλα ξεκίνησαν το μεσημέρι της αποφράδας εκείνης ημέρας όταν ένας 65χρονος αποφάσισε, παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, να κάψει κλαδιά στην περιοχή του Νταού Πεντέλης. 

Και ήταν λίγα λεπτά πριν τις 5 το απόγευμα, όταν άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για το Μάτι, εκείνον τον δραματικό Ιούλιο του 2018, που κατέληξε σε μία ανείπωτη τραγωδία.

Η πύρινη λαίλαπα κατάκαιγε τα πάντα και το χάος που επικρατούσε κατά την επιχείρηση πυρόσβεσης, σε συνδυασμό με τις δύσκολες αντικειμενικές συνθήκες και τους ισχυρούς ανέμους, έκαναν την κατάσταση εφιαλτική. 

Ο τραγικός απολογισμός της χειρότερης πυρκαγιάς που έχει γνωρίσει η χώρα μας ήταν 102 νεκροί και δεκάδες τραυματίες...

Συγγενείς, φίλοι, αλλά και ολόκληρη η Ελλάδα, δεν θα ξεχάσουν ποτέ τις ψυχές που "έφυγαν" για πάντα, με τρόπο βίαιο και μαρτυρικό - από μικρά παιδιά που έσβησαν πρόωρα, μέχρι γέροντες που αδυνατούσαν να μετακινηθούν και βρήκαν τραγικό θάνατο στα σπίτια τους.

Οικογένειες που ξεψύχησαν σε μια αγκαλιά και ανθρώπινες ιστορίες που δεν θα φύγουν από το μυαλό όσα χρόνια κι αν περάσουν.

Πέρυσι, ο Αλέξης Παπαχελάς, σε ένα συγκλονιστικό ρεπορτάζ για τα όσα συνέβησαν, παρουσίασε σε αφιερωματική εκπομπή στον ΣΚΑΪ ντοκουμέντα που σοκάρουν από την ημέρα που σημάδεψε όλη την Ελλάδα. 

 

 

Οι μαρτυρίες από εκείνη τη μέρα συγκλονίζουν, με την κατάσταση 

(Photo: Eurokinissi)

«Ακούγαμε κραυγές, ουρλιαχτά, "βοήθεια καιγόμαστε"» λέει χαρακτηριστικά ένας μάρτυρας, συμπληρώνοντας πως ήταν ζήτημα δευτερολέπτων, 

 

 

Η κατάσταση είχε ξεφύγει γρήγορα από τον έλεγχο, με τις συνομίλιες να σοκάρουν... Όπως φαίνεται, οι κάτοικοι της περιοχής ήταν αβοήθητοι, με την φωτιά να τους κυκλώνει και προσπαθώντας μάταια να απευθυνθούν στους υπευθύνους.

 

 

2 χρόνια μετά τα ερωτηματικά παραμένουν και οι νεκροί ζητούν μέχρι σήμερα δικαίωση...

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ