Η δημοφιλής συγγραφέας Βικτόρια Χίσλοπ έλαβε τιμητικά την ελληνική ιθαγένεια - Ανέδειξε την ιστορία μας με το best seller "Νησί"

Και... "επισήμως" Ελληνίδα η Βικτόρια Χίσλοπ!

Μετά τον Τομ Χανκς και η Βικτόρια Χίσλοπ πολιτογραφήθηκε τιμητικά Ελληνίδα!

Πριν από λίγες ημέρες και συγκεκριμένα, στις 17 Ιουλίου του 2020, μετά από πρόταση του Υπουργού Εσωτερικών απονεμήθηκε τιμητικά στην διάσημη Βρετανίδα συγγραφέα η Ελληνική ιθαγένεια, από την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με Προεδρικό Διάταγμα, που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Β' 2954.

Η 61χρονη Χίσλοπ αγαπά ιδιαίτερα την χώρα μας, την οποία ανέδειξε μέσα από το best seller μυθιστόρημά της "Νησί",  που έγινε και τηλεοπτική σειρά που προβλήθηκε από το Mega πριν από μερικά χρόνια.

Άλλωστε, ακόμη και πριν γίνει και... επισήμως Ελληνίδα η γνωστή συγγραφέας αναφερόταν στην Ελλάδα ως «η αγαπημένη μου χώρα», ενώ "διαφήμιζε" συνεχώς την κουλτούρα και τις ομορφιές της πατρίδας μας σε όλο τον κόσμο.

(Photo: Eurokinissi)

Εκτός από το "Νησί", η Βικτόρια Χίσλοπ έχει συγγράψει και άλλα βιβλία που αναφέρονται στη χώρα μας, όπως το "Νήμα" του 2011, η "Ανατολή" του 2014, "Οι Καρτ Ποστάλ" του 2016 και το "Όσοι αγαπιούνται" του 2019. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ