Η προκλητική ανάρτηση της Κοσοβάρας Dua Lipa: Δημοσίευσε χάρτη της ''Μεγάλης Αλβανίας'' - Τι της απάντησε η Καίτη Γαρμπή

Πλήθος αντιδράσεων από την ανάρτηση της γνωστής τραγουδίστριας...

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε η πρόσφατη ανάρτηση της διάσημης τραγουδίστριας Dua Lipa. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

back by popular demand ??‍♀️

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη DUA LIPA (@dualipa) στις

 

Η Dua Lipa, σταρ της ποπ που γεννήθηκε στο Λονδίνο, παιδί μεταναστών από το Κόσσοβο, ανήρτησε στα social media έναν χάρτη της ''Μεγάλης Αλβανίας'' και κατηγορήθηκε ότι τροφοδοτεί τον εθνικισμό. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

au•toch•tho•nous adjective (of an inhabitant of a place) indigenous rather than descended from migrants or colonists

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη DUA LIPA (@dualipa) στις

 

Πλήθος χρηστών από την Ελλάδα, τη Σερβία και τη Βόρεια Μακεδονία άρχισαν να την κατακρίνουν. Ο χάρτης απεικόνιζε την Αλβανία να προσαρτά μεγάλα κομμάτια της Σερβίας και της Ελλάδας.

 

 

Σε ένα tweet που έκανε την Κυριακή, η Lipa υπερασπίστηκε την καταγωγή της ως «γηγενής και όχι ως μετανάστρια». Στο tweet της επισυνάφθηκε ένας "χάρτης της Αλβανίας" που παρουσιάζει τη χώρα να κατέχει τμήματα της Ελλάδας, της Βόρειας Μακεδονίας, του Μαυροβουνίου, καθώς και της Σερβίας και της αποσχισμένης επαρχίας του Κοσσυφοπεδίου, με τη λέξη "autochthonous" από κάτω.

 

 

Όπως αναφέρει το Himara.gr, τα δύο πρόσωπα που βλέπουμε στο λάβαρο που ανήρτησε είναι αυτό του ιδρυτή του αλβανικού κράτους Ισμαήλ Κεμάλι και του Αλβανού πολεμιστή Ίσα Μπολετίνι, εθνικού ήρωα των Κοσοβάρων που πρωτοστάτησαν στον ανταρτοπόλεμο κατά της Σερβίας το 1910.

Ο χάρτης ανάμεσα στα δύο πρόσωπα, είναι αυτός της "μεγάλης Αλβανίας", που εκτός των άλλων περιλαμβάνει ελληνικά εδάφη μέχρι και την Θεσπρωτία, καθώς και την Κέρκυρα.

Η απάντηση της Καίτης Γαρμπή 

Την αντίδραση της εξέρασε και η Κάιτη Γαρμπή, η οποία με ένα tweet, στην κυριολεξία ''αποστόμωσε'' την 24χρονη ποπ σταρ. 

 

 

 

«Αν-ι-στό-ρη-το», επίθετο. Αυτό που δεν είναι συνεπές με την ιστορία ή με την ιστορική ανάλυση», έγραψε η ελληνίδα τραγουδίτρια. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ