Τι είπε ο Μπογδάνος, το εξώδικο, τι του "έσουρε" η Ακρίτα - Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, μέσω twitter, έκανε γνωστό πως σκοπεύει να κινηθεί νομικά κατά της Έλενας Ακρίτα λόγω μιας ανάρτησής της

Ένα καυστικό σχόλιο της Έλενας Ακρίτα στο facebook, η οποία έγραψε «Μπαίνουν σε ένα μπαρ τρεις άνθρωποι και ένας Μπογδάνος...», προκάλεσε την αντίδραση του Βουλευτή της ΝΔ. 

 

 

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, μέσω twitter, έκανε γνωστό πως σκοπεύει να κινηθεί νομικά κατά της δημοσιογράφου λόγω της συγκεκριμένης ανάρτησης.

«Έγραψε ό,τι πιο ναζιστικό έχει γραφτεί τελευταία και το έγραψε για μένα. Και με την Ακρίτα λοιπόν στη Δικαιοσύνη. Μέχρι τέλους, με κάθε υβριστή, με κάθε φορέα ηθικού πλεονεκτήματος που στοχοποιεί και απειλεί την ασφάλεια και την ακεραιότητά μου» έγραψε ο ίδιος. 

 

 

«Ο Μπογδάνος μηνύει και μένα επειδή έγραψα "Μπαίνουν σε ένα μπαρ τρεις άνθρωποι και ένας Μπογδάνος...". Έχει δίκιο! Τού ζητώ ταπεινά συγγνώμη και επανορθώνω: "Μπαίνουν σε ένα μπαρ τέσσερις άνθρωποι και ένας Μπογδάνος...», έγραψε η δημοσιογράφος στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook.

 

Στη συνέχεια, δε, η Έλενα Ακρίτα έγραψε σε νέα της ανάρτηση «Και σκέψου λέει να τού κάνω εγώ μήνυση ΚΑΙ αγωγή και να κληθεί να αποδείξει στο δικαστήριο τα παρακάτω άθλια, ψευδή και άκρως συκοφαντικά.  Ασυλία ξε-ασυλία you messed with the wrong person, sweetie», ανεβάζοντας ένα παλαιότερο tweet του Κωνσταντίνου Μπογδάνου. 

Η ΕΣΗΕΑ, με ανακοίνωσή της, δήλωσε την στήριξή της στους δημοσιογράφους Ελευθερία Κουμάντου, Νίκο Μπογιόπουλο, Μαρία Δεναξά και Έλενα Ακρίτα.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ εκφράζει την αλληλεγγύη του και τη στήριξή του στους συναδέλφους Ελευθερία Κουμάντου, Νίκο Μπογιόπουλο, Μαρία Δεναξά και Έλενα Ακρίτα απέναντι στις έμμεσες απειλές, την στοχοποίηση και την απαξιωτική συμπεριφορά του βουλευτή κυρίου Κων. Μπογδάνου.

Η ελεύθερη άσκηση της δημοσιογραφίας είναι θεμέλιο της δημοκρατίας. Και ο μόνος τρόπος άσκησης της δημοσιογραφίας είναι με την αναζήτηση της αλήθειας. Οι ύβρεις, η απόπειρα λογοκρισίας και οι απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί, δεν είναι φαινόμενα ανεκτά ούτε από τους συναδέλφους, ούτε από την Ένωση

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ θα ενημερώσει την Ευρωπαϊκή και τη Διεθνή Ομοσπονδία» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Συντακτών. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ