Τα έκτακτα μέτρα που αποφασίστηκαν από την Κυβέρνηση: Μόνο με αρνητικό τεστ η είσοδος στη χώρα μας από τον Προμαχώνα

Η τηλεδιάσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό ολοκληρώθηκε πριν από λίγο...

Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η τηλεδιάσκεψη υπό των Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, σχετικά με τον κορωνοϊό, λόγω των αυξημένων κρουσμάτων που παρουσιάστηκαν τα τελευταία 24ωρα ειδικά στα βόρεια σύνορά μας.

Όπως ανακοίνωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, αποφασίστηκε να ληφθούν πρόσθετα μέτρα, τα οποία, όπως ανέφερε στοχεύουν κυρίως στις αφίξεις απο γειτονικές βαλκανικές χώρες.

Συγκεκριμένα, από την Τρίτη 14 Ιουλίου στις 6 το πρωί όσοι εισέρχονται για μη ουσιώδεις λόγους στον Προμαχωνα υποχρεούνται να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου που θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν.

Παράλληλα, η υποχρέωση του PLF (Passenger Locator Form) παραμένει σε ισχύ και ο ελάχιστος χρόνος συμπλήρωσής του, περιορίζεται σε 24 από 48 ώρες, που ήταν μέχρι τώρα, πριν την άφιξη στην Ελλάδα.

Επίσης, αποφασίστηκε να ενισχυθεί ο αριθμός των ελέγχων για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Πάνω από 300 έλεγχοι αναμένεται να γίνουν σε όλη τη χώρα μέχρι την Κυριακή, σε επιχειρήσεις εστίασης και άλλους χώρους, από τα κλιμάκια της αρχής διαφάνειας.

Να σημειώσουμε πως ανησυχία έχει προκληθεί, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, από τα 29 νέα κρούσματα που εντοπίστηκαν σήμερα στον Προμαχώνα και για τον λόγο αυτό θεωρήθηκε επιβεβλημένο να παρθούν μέτρα για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ