Μεγάλη δημοσκόπηση: Πως αποτιμάται το έργο της Κυβέρνησης έναν χρόνο μετά; Η σύγκριση μεταξύ των Υπουργών Μητσοτάκη & Τσίπρα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρείται ως καταλληλότερος Πρωθυπουργός από το 51,5% των ερωτηθέντων, έναντι του 19,2% που θεωρεί καταλληλότερο Πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα.

Μετά από έναν χρόνο διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, η δημοσκόπηση της Opinion Poll επιχειρεί να αποτιμήσει το έργο της, σύμφωνα με την άποψη των πολιτών.

Το 62% των ερωτηθέντων κρίνει θετικά το συνολικό έργο της Κυβέρνησης, ενώ θετικά ή μάλλον θετικά κρίνεται και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως Πρωθυπουργός από το 65%.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρείται ως καταλληλότερος Πρωθυπουργός από το 51,5% των ερωτηθέντων, έναντι του 19,2% που θεωρεί καταλληλότερο Πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα.

Το έργο της Κυβέρνησης αποτιμάται θετικά κατά 61,8% στον τομέα της ψηφιοποίησης του κράτους, κατά 60,6% στον τομέα της Υγείας, κατά 60% στον τομέα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και κατά 59,6% στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής.

Μοιρασμένες είναι οι απόψεις στον τομέα της Οικονομίας, όπου το 49,4% κρίνει θετικά ή μάλλον θετικά την Κυβέρνηση, ενώ το 47,8% την κρίνει αρνητικά ή μάλλον αρνητικά.

Όσον αφορά, δε, τους Υπουργούς, πιο θετικά αποτιμώνται οι Υπουργοί: Υγείας, Βασίλης Κικίλιας (58,4%), Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος (55,5%), Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης (54%), Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης (54%) και Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας (54%).


Στην εν λόγω δημοσκόπηση, συγκρίνονται οι υπουργοί της Κυβέρνησης Μητσοτάκη με τους αντίστοιχους της τελευταίας περιόδου της κυβέρνησης Τσίπρα.

Μεγαλύτερες διαφορές σημειώνονται ανάμεσα στους Τάκη Θεοδωρικάκο και Αλέξη Χαρίτση, με τον πρώτο να προηγείται κατά 39%, ανάμεσα στον Βασίλη Κικίλια και τον Ανδρέα Ξανθό, όπου ο νυν Υπουργός Υγείας υπερτερεί, με διαφορά 38,5%, ενώ ο Κυριάκος Πιερρακάκης θεωρείται καλύτερος του Νίκου Παππά με 56% έναντι 18%, με τους δυο τους να έχουν διαφορά 38%.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ