Καμπανάκι από τον καθηγητή Γώγο: Όλες οι χώρες των Βαλκανίων έχουν πρόβλημα με έξαρση κορωνοϊού – Θα σκεφτούμε το κλείσιμο των συνόρων (Βίντεο)

"Ο ιός μεταδίδεται και από τον αέρα"

Καλεσμένος σε εκπομπή του ΣΚΑΪ, βρεθηκε ο παθολόγος - λοιμωξιολόγος, καθηγητής του Ιατρικού Τμήματος Πανεπιστημίου Πατρών και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Χαράλαμπος Γώγος και μεταξύ άλλων ανέφερε ότι τα δεδομένα στα βόρεια σύνορά μας όσον αφορά τα νέα κρούσματα κορωνοϊού είναι «άσχημα».

 

Όπως εξήγησε, σε όλες τις χώρες των Βαλκανίων υπάρχει πρόβλημα με έξαρση κρουσμάτων και αν συνεχιστεί η κατάσταση και αυξηθεί η επιδημιολογική καμπύλη θα έχουμε θέμα. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να σκεφτούμε το κλείσιμο των συνόρων, τόνισε.

 

Μεγάλο πρόβλημα υπάρχει αυτή τη στιγμή στη Σερβία και ευτυχώς έγινε αντιληπτό εγκαίρως στην Ελλάδα και πήραν μέτρα, τόνισε ο κ. Γώγος. «Οι πιο κοντινές χώρες σε εμάς είναι οι πιο επικίνδυνες», ανέφερε.

 

Από την Αλβανία, επίσης, έχουν μπει άνθρωποι που βρέθηκαν θετικοί. Ο καθηγητής, ωστόσο, όπως σημείωσε, δεν πιστεύει ότι θα φτάσουμε στο σημείο να κλείσουμε τελείως τα χερσαία σύνορα.

 

Όσοι εντοπίζονται θετικοί μπαίνουν σε καραντίνα, κάτι που όμως μπορεί, επίσης, να αποτελέσει πρόβλημα στην περίπτωση που μεγάλος αριθμός επισκεπτών χρειαστεί να μπει σε καραντίνα ή να νοσηλευτεί στην χώρα μας, επισήμανε ακόμη.

 

Σχετικά με τα πανηγύρια τόνισε ότι πρέπει να απαγορευτούν ή να υπάρχει επιτήρηση και οι εκδηλώσεις πρέπει να γίνονται με βάση τις οδηγίες.

 

 

Για τα νεότερα στοιχεία ο κ. Γώγος είπε ότι ο ιός μεταδίδεται και από τον αέρα, όπως ανακοίνωσε και ο ΠΟΥ. Παγκοσμίως βρισκόμαστε ή πλησιάζουμε στην κορύφωση της πανδημίας, προσέθεσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ