Τα παλιά αυτοκίνητα της ελληνικής βασιλικής οικογένειας σε συντήρηση...: Vintage Rolls Royce, MG & Fiat μεταμορφώνονται (φωτό - βίντεο)

Υπέροχα πολυτελή οχήματα...

Τα εντυπωσιακά vintage οχήματα τα οποία χρησιμοποιούσαν τα μέλη της ελληνικής Βασιλικής Οικογένειας στο παρελθόν, συντηρούνται στα πλαίσια σχετικής μελέτης για την προστασία τους.

Στα πρώην βασιλικά ανάκτορα Τατοΐου έχει δημιουργηθεί ειδικός χώρος όπου μετακινήθηκαν από την περασμένη Δευτέρα τα πολυτελή αυτοκίνητα.

 

 

Η Διεύθυνση Συντήρησης Αρχαίων και Νεωτέρων Μνημείων ξεκίνησε την διαδικασία μεταφοράς και συντήρησής τους.

 

 

 

Πρόκειται για υπέροχες αντίκες μάρκας Rolls Royce, MG και Fiat, για τις οποίες «πρωτίστως λαμβάνονται απαραίτητα σωστικά μέτρα για την απομάκρυνση επικαθίσεων σκόνης-χώματος και άλλων ρύπων μετά από ακινησία σχεδόν δύο δεκαετιών», όπως αναφέρεται στην σελίδα της Διεύθυνσης Συντήρησης Αρχαίων & Νεωτέρων Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού στο facebook.

 

Πολυτελέστατης κατασκευής, τα εν λόγω αυτοκίνητα θεωρούνται πλέον "μνημεία", μετά από την πρόσφατη σχετική γνωμοδότηση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων.

 

 

 

 

Μάλιστα, η αλλαγή τους είναι εντυπωσιακή μετά τις διαδικασίες συντήρησης, όπως βλέπουμε στα σχετικά βίντεο.

 

 

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Διεύθυνσης Συντήρησης Αρχαίων & Νεωτέρων Μνημείων «η μεταφορά τους έγινε με την προσοχή που αρμόζει στην ιδιαιτερότητα των οχημάτων ως τα πρώτα αντικείμενα του είδους που κηρύσσονται Κινητά Νεώτερα Μνημεία στην Ελλάδα, τη συλλεκτική τους αξία αλλά και τον ιστορικό τους χαρακτήρα».

 

 

Τα πρώτα οχήματα που μετακινήθηκαν για να συντηρηθούν είναι μία κάμπριο Rolls-Royce Silver Cloud 3 του 1965, το διθέσιο κόκκινο MG μοντέλο TD του 1952, από το οποίο κυκλοφόρησαν μόλις 30.000 παγκοσμίως, καθώς και δύο Fiat 500 του 1959.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ