O Κωστής Μαραβέγιας αποχαιρετά τον δάσκαλο του, Ένιο Μορικόνε: Ένας χείμαρρος δημιουργικός, άνθρωπος με καλοσύνη (Φωτό)

"Οπαδός της μελωδίας και αξεπέραστος στο είδος του"

Χθες έφυγε, για το «αιώνιο ταξίδι», σκορπίζοντας τη θλίψη, ο σπουδαίος Ιταλός συνθέτης, Ένιο Μορικόνε.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

‪RIP Ennio Morricone. ‬ ‪He left the most incredible legacy. ‬ — #enniomorricone #ripenniomorricone

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Keisha (@kleepeel) στις

 

Με αφορμή τον θάνατό του, ο Κωστής Μαραβέγιας, θυμήθηκε την εποχή που σπούδαζε στην Ιταλία και το 1995 είχε συναντηθεί με τον συνθέτη σε ένα καλοκαιρινό τμήμα στην Accademia Musicale Chigiana di Siena.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Εγώ ετοιμάζω. Εσείς ετοιμάζεστε; ? ? . . . . #newsongsoon #maraveyas #newalbumcomingsoon #analogsynthesizers #moog #homestudiolife #greekmusic

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Maraveyas (@maraveyas) στις

 

Ο τραγουδιστής μάλιστα, δημοσίευσε δύο σπάνιες φωτογραφίες του σε ηλικία 21 ετών, αποχαιρετώντας με ένα συγκινητικό κείμενο τον δάσκαλο του.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Addio Grandissimo Maestro... grazie per la tua Arte ?? #rip #enniomorricone #master #sadness #music #nowords #legends #classicalmusic #thanks

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Francesca ? (@francescadude) στις

 

«Σπουδαστής στο ωδείο Nino Rota Conservatorio di Bari, βλέπω στον πίνακα ανακοινώσεων έναν διαγωνισμό για νέους συνθέτες για ένα καλοκαιρινό τμήμα στην Accademia Musicale Chigiana di Siena με θέμα “μουσική για κινηματογράφο”.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

This hurts. Remembering the time when mum and I cried all our tears in front of His majestic grace. Arrivederci Maestro ? #enniomorricone #hero

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ᒪᗩ ᗷᗩKI (@la_baki) στις

 

Μαέστρος και καθηγητής του τμήματος, ο Ennio Morricone. Έκανα την αίτηση, έστειλα ένα έργο 32 μέτρων και έγινα δεκτός. Από τα φοιτητικά μου χρόνια και όλα τα χρόνια που έχω περάσει στα Ωδεία, αυτή είναι η στιγμή που ξεχωρίζω, αυτή που μου έχει χαραχθεί ανεξίτηλα στη μνήμη μου.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sad. #enniomorricone

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Daniele Clementi (@clementi.daniele) στις

 

Ένας χείμαρρος δημιουργικός, ένας άνθρωπος με καλοσύνη και ευγένεια, ένας σύγχρονος κλασικός, συνεχιστής της μεγάλης σχολής του Mahler, του Puccini και άλλων. Οπαδός της μελωδίας και αξεπέραστος στο είδος του.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Siena 1995. Σπουδαστής στο ωδείο Nino Rota Conservatorio di Bari, βλέπω στον πίνακα ανακοινώσεων έναν διαγωνισμό για νέους συνθέτες για ένα καλοκαιρινό τμήμα στην Accademia Musicale Chigiana di Siena με θέμα «μουσική για κινηματογράφο». Μαέστρος και καθηγητής του τμήματος, ο Ennio Morricone. Έκανα την αίτηση, έστειλα ένα έργο 32 μέτρων και έγινα δεκτός. Από τα φοιτητικά μου χρόνια και όλα τα χρόνια που έχω περάσει στα Ωδεία, αυτή είναι η στιγμή που ξεχωρίζω, αυτή που μου έχει χαραχθεί ανεξίτηλα στη μνήμη μου. Ένας χείμαρρος δημιουργικός, ένας άνθρωπος με καλοσύνη και ευγένεια, ένας σύγχρονος κλασικός, συνεχιστής της μεγάλης σχολής του Mahler, του Puccini και άλλων. Οπαδός της μελωδίας και αξεπέραστος στο είδος του. Πλήρης ημερών, πλήρης μουσικών έργων και εμείς πλήρεις από την κληρονομιά που μας αφήνει. Addio caro maestro. #enniomorricone #addiomaestro

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Maraveyas (@maraveyas) στις

 

 

Πλήρης ημερών, πλήρης μουσικών έργων και εμείς πλήρεις από την κληρονομιά που μας αφήνει. Addio caro maestro», έγραψε χαρακτηριστικά ο Κωστής Μαραβέγιας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ