Παγκόσμια συγκίνηση με το γράμμα αποχαιρετισμού του Ένιο Μορικόνε στην οικογένεια & τους φίλους του: «Σας αγάπησα πολύ»

«Εγώ ο Ένιο Μορικόνε, έχω πια πεθάνει» ξεκινά η επιστολή.

Ακόμη και μετά θάνατον ο Ένιο Μορικόνε καταφέρνει να μας συγκινήσει...

Ο θρυλικός συνθέτης, που "έφυγε" χθες από τη ζωή σε ηλικία 91 ετών, έστειλε ένα ασυνήθιστο και συγκινησιακά φορτισμένο γράμμα στους πιο στενούς του φίλους και την οικογένειά του.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση του θανάτου του, ο δικηγόρος του και στενός του φίλος, Giorgio Assumma, βρέθηκε στο νοσοκομείο Bio-Medical Campus της Ρώμης, όπου ο Μορικόνε άφησε την τελευταία του πνοή.

Δημοσιογράφοι και τηλεοπτικές κάμερες ήταν συγκεντρωμένοι εκεί και ο Assummα διάβασε την επιστολή του Μορικόνε σε αυτούς, όπως αναφέρει η ιταλική εφημερίδα Corriere Della Sera.

«Εγώ ο Ένιο Μορικόνε, έχω πια πεθάνει» ξεκινά η επιστολή.

«Ανακοινώνω τον θάνατό μου σε όλους τους φίλους μου που στάθηκαν πάντα δίπλα μου και σε εκείνους που είχα καιρό να συναντήσω και τους χαιρετώ με μεγάλη τρυφερότητα. Αδύνατον να τους κατονομάσω όλους. Θα ήθελα, ωστόσο, να κάνω μια ειδική αναφορά στον Πεπούτσιο και την Ρομπέρτα, φίλους αδελφικούς, έντονα παρόντες σε αυτές τις τελευταίες μέρες της ζωής μας» συνέχισε ο αείμνηστος συνθέτης.

Όπως τόνισε «Μονάχα για έναν λόγο σας αποχαιρετώ με αυτόν τον τρόπο, και είναι ο ίδιος λόγος για τον οποίο αποφάσισα να έχω μια ιδιωτική κηδεία: Δεν θέλω να ενοχλήσω κανέναν».

Στη συνέχεια, ανέφερε «Αποχαιρετώ με μεγάλη τρυφερότητα την Ινές, τη Λάουρα, τη Σάρα, τον Ένζο και τον Νόρμπερτ, τους οποίους ευχαριστώ που μοιράστηκαν με εμένα και την οικογένεια μου ένα μεγάλο μέρος της ζωής μου.

Θέλω να θυμάμαι με αγάπη τις αδελφές μου, Αντριάνα, Μαρία και Φράνκα, και τους αγαπημένους τους και να γνωρίζουν πως και εγώ τους αγάπησα τόσο πολύ.

Έναν έντονο και βαθύ αποχαιρετισμό στέλνω στα παιδιά μου, Μάρκο Αλεσάντρα, Αντρία και Τζιοβάνι, την κουνιάδα μου Μόνικα, και τα εγγόνια μου Φραντσέσκα, Βαλεντίνα, Φραντσέσκο και Λούκα.

Ελπίζω να καταλαβαίνουν πόσο πολύ τους αγάπησα. Κλείνοντας, στη Μαρία, με την οποία ανανέωσα πρόσφατα τους όρκους μου αλλά και την εξαιρετική αγάπη που μας ένωνε, και που τόσο θλίβομαι που εγκαταλείπω.

Της στέλνω τον πιο θλιμμένο μου αποχαιρετισμό».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ