Κάπως έτσι θα είμαστε αν συνεχίσουμε να δουλεύουμε μόνο από το σπίτι: Παχύσαρκοι, χωρίς βιταμίνη D, με προβλήματα στα μάτια

Εκατομμύρια εργαζόμενοι σε όλο τον κόσμο κατέληξαν να εργάζονται εξ αποστάσεως λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού...

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πως θα μοιάζουμε αν συνεχίσουμε να δουλεύουμε από το σπίτι;

H πλατφόρμα Direct Apply αποκάλυψε πρόσφατα ένα μοντέλο, τη Susan, που δείχνει πώς θα μπορούσαν να μοιάζουν οι εργαζόμενοι σε 25 χρόνια αν δεν αλλάξουν κάποιες «κακές» συνήθειες.

Όπως βλέπουμε στο σκίτσο, η γυναίκα είναι παχύσαρκη, ενώ μερικές από τις επιπτώσεις που θεωρείται πως θα έχει στην υγεία ενός ανθρώπου η μακροχρόνια εργασία από το σπίτι είναι οι εξής: η ψηφιακή καταπόνηση των ματιών, η κακή στάση του σώματος, και το αυξημένο άγχος λόγω έλλειψης επαφής με ανθρώπους.

Επίσης, η απώλεια μαλλιών επειδή η βιταμίνη D απορροφάται κυρίως από την έκθεση στον ήλιο, και οι μαύροι κύκλοι από την εργασία μπροστά σε οθόνες.

Ακόμα μία επίπτωση είναι η παχυσαρκία καθώς είναι συχνό φαινόμενο κάποιος που περνάει πολύ χρόνο της μέρας του μέσα στο σπίτι, να τρώει διαρκώς σνακ και να μην γυμνάζεται.

Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε συσσώρευση πάχους, κυρίως στο στομάχι, τους μηρούς, τους γοφούς αλλά και στους αστραγάλους.

Συμβουλές για όσους εργάζονται από το σπίτι 

Ο ιστότοπος αναζήτησης εργασίας Direct Apply με έδρα το Λονδίνο, έδωσε στους εργαζόμενους αρκετές συμβουλές για την ψυχική και σωματική υγεία τους. 

Για τη βελτίωση της υγείας και της ευεξίας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, όσοι εργάζονται εξ αποστάσεως ενθαρρύνονται να ακολουθήσουν μια ρουτίνα για τη βελτιστοποίηση της παραγωγικότητας τους, να αναπτύξουν (εικονικές) κοινωνικές συνδέσεις με συναδέλφους, να ασκηθούν έξω, να οριοθετήσουν σαφώς τον χώρο εργασίας από τον χώρο διαβίωσης για να διατηρήσουν μία υγιή ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και επαγγελματικής ζωής.

Επίσης, παροτρύνονται να εκμεταλλευτούν σωστά τον ελεύθερο χρόνο τους για να υποστηρίξουν τη συναισθηματική τους υγεία.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ