Πώς να κρατήσεις δροσερό το κατοικίδιό σου το καλοκαίρι

Θέλουν και αυτά την δροσιά τους... 

Το καλοκαίρι δεν είναι κι η πιο ευχάριστη εποχή για τους τετράποδους φίλους μας. Με τόση γούνα πάνω τους, το μόνο σίγουρο είναι ότι ζεσταίνονται πολύ. Τί μπορείς να κάνεις για να ανακουφίσεις το κατοικίδιό σου;

  1. Ενυδάτωση

Πρώτα απ ‘όλα, φρόντισε να το κρατήσεις ενυδατωμένο. Αυτό είναι αρκετά προφανές, αλλά τα κατοικίδια ζώα μπορεί να τελειώσουν το νερό τους ανά πάσα στιγμή. Έχε το νου σου να γεμίζεις το μπολ όποτε χρειάζεται. Σε ιδιαίτερα ζεστές μέρες, πρόσθεσε μερικά παγάκια στο μπολ.

  1. Παιδική πισίνα

Φθηνές, πλαστικές, πισίνες παιδικού μεγέθους θα βρεις παντού. Φτιάξε μια πισίνα για να κάνει τα μπάνια του. Γέμισέ τη με δροσερό, όχι κρύο νερό, κι άσε το κατοικίδιό σου να παίξει όσο θέλει.

  1. Παιχνίδια με το λάστιχο

 Μαζί με τα λουλούδια κατάβρεξε και το κατοικίδιό σου, αν φυσικά του αρέσει. Θα είναι μια πολύ καλή ανάσα δροσιάς.

  1. Μείνετε μέσα

Κράτησε το κατοικίδιο σε εσωτερικούς χώρους. Αν έχεις κλιματισμό στο σπίτι, αφήσέ τον ανοιχτό κατά τη διάρκεια της ημέρας, όσο το κατοικίδιό σου μένει μόνο.

  1. Κούρεμα

Το κούρεμα είναι ιδιαίτερα σημαντικό ειδικά για τα σκυλιά με παχύ, μακρύ τρίχωμα. Θα ανακουφιστεί από την πολλή γούνα και θα δροσιστεί σημαντικά.

  1. Κρύα εδέσματα

Δροσερά  εδέσματα θα ξετρελάνουν το κατοικίδιό σου. Ακόμα και λίγα παγάκια για γλείψιμο είναι τέλεια. Μπορείς για παράδειγμα να βάλεις την κονσέρβα στο ψυγείο αναφέρει το tsemperlidou.

  1. Οινόπνευμα

Τοποθέτησε οινόπνευμα στις πατούσες του. Το αλκοόλ εξατμίζεται γρήγορα και μειώνεται θερμότητα μαζί με την εξάτμιση. Μόνο περιστασιακά γιατί πάρα πολύ οινόπνευμα μπορεί να στεγνώσει τα πόδια του ζώου.

  1. Εναλλαγή σε υγρή τροφή

Αν το συνηθισμένο φαγητό του κατοικίδιου είναι ξηρά τροφή, σκέψου μήπως την αντικαταστήσεις με υγρή τροφή. Μια εναλλακτική λύση είναι η προσθήκη νερού με τη συνήθη ξηρή τροφή του κατοικίδιου ζώου σας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ