Βόλος: Συνελήφθη μετά από 18 ολόκληρα χρόνια για τη δολοφονία 71χρονης

Με την βοήθεια της τεχνολογίας...

Μετά από 18 ολόκληρα χρόνια φαίνεται πως εξιχνιάστηκε ένα έγκλημα στο Βόλο, με την συνδρομή της τεχνολογίας.

Όπως ανέφερε ο δημοσιογράφος Πέτρος Καρσιώτης στο δελτίο ειδήσεων του Alpha, τον Απρίλιο του 2002, ένας άγνωστος εισέβαλε στο σπίτι 71χρονης στην πόλη του Βόλου, με κίνητρο τη ληστεία.

Η γυναίκα αντιστάθηκε και ο ληστής άρχισε να την χτυπά με μαχαίρι, με αποτέλεσμα η άτυχη 71χρονη να βρεθεί κυριολεκτικά κατακρεουργημένη.

Οι αρχές δεν μπόρεσαν, τότε, να ταυτοποιήσουν ένα παλαμικό αποτύπωμα του δράστη, κάτι που έγινε τώρα, σύμφωνα με τις πληροφορίες που επικαλέστηκε ο Alpha.

Το αποτύπωμα είχε βρεθεί πίσω από την πόρτα του υπνοδωματίου της άτυχης γυναίκας. Τότε, δεν υπήρχαν τα κατάλληλα μέσα για την αξιοποίηση αυτού του στοιχείου, ωστόσο, τώρα, με τη βοήθεια των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων το αποτύπωμα ταυτοποιήθηκε.

Το ρεπορτάζ αναφέρει πως ως δράστης εμφανίζεται ένας άνδρας αλβανικής υπηκοότητας, ο οποίος διέμενε όλο αυτό το διάστημα στο Βόλο και εργαζόταν ως οικοδόμος.

Μάλιστα, είχε εμπλακεί στο παρελθόν σε υπόθεση ζωοκλοπής. Ο ίδιος πάντως αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται.

«Καμία υπόθεση δεν κλείνει για την Ελληνική Αστυνομία, όσος καιρός κι αν περάσει, αν δεν εξιχνιαστεί», δήλωσε στο LarissaPress.gr ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλίας κ. Αστέριος Μαντζιώκας, ο οποίος επεσήμανε πως «η μεθοδική δουλειά που πραγματοποιείται καθημερινά στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. θα έχει ως συνέπεια την εξιχνίαση και άλλων, παρόμοιων υποθέσεων».

Ο φερόμενος ως δράστης οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα όπου και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί, ενώ οι αστυνομικές αρχές θεωρούν την υπόθεση απολύτως στοιχειοθετημένη.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ