Euro 2004: 16 χρόνια από τον θρίαμβο της Εθνικής- Σπάνιες φωτό & βίντεο από την βραδιά που οι Έλληνες κατέκτησαν τον- ποδοσφαιρικό- κόσμο

Πέρασαν κιόλας 16 χρόνια από την ημέρα που οι διεθνείς μας έγραψαν ποδοσφαιρική ιστορία...

Ήταν 4 Ιουλίου του 2004 όταν η Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου πέτυχε κάτι που ως τότε έμοιαζε με άπιαστο όνειρο...

Με μια απίστευτη πορεία σε ολόκληρο του Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, οι διεθνείς μας κατάφεραν να φτάσουν στον τελικό όπου αντιμετώπιζαν την διοργανώτρια Πορτογαλία.

 

 

Ο προπονητής Ότο Ρεχάγκελ, αλλά και οι ποδοσφαιριστές κρατούσαν χαμηλούς τόνους, όμως το απίστευτο έγινε πραγματικότητα!

 

 

Το αουτσάιντερ με την φρενήρη πορεία κατάφερε, σε μια μαγική βραδιά, να επικρατήσει και οι Έλληνες έφτασαν στον έβδομο ουρανό...

Με γκολ του Άγγελου Χαριστέα, η Εθνική μας νίκησε την Πορτογαλία μέσα στη Λισαβόνα!

 

Όταν ο αρχηγός, Θοδωρής Ζαγοράκης, σήκωσε στον αέρα το κύπελλο, τα πανηγύρια από τους οπαδούς και τους ποδοσφαιριστές ήταν ξέφρενα.

Και στην Ελλάδα, μικροί και μεγάλοι βγήκαν σε δρόμους και πλατείες και "μεθυσμένοι" από χαρά και συγκίνηση πανηγύριζαν έξαλλα τον θρίαμβο της εθνικής ποδοσφαίρου.

Με κομμένη την ανάσα, όλη η Ελλάδα παρακολουθούσε τον αγώνα της Εθνικής και όταν το όνειρο έγινε πραγματικότητα η χώρα γιόρτασε μέχρι πρωίας την μεγάλη νίκη!

Μια βραδιά που σίγουρα θα θυμόμαστε για πάντα!

(Photo: Eurokinissi/ Αρχείου)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ