Ο χάρτης των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ελλάδα - Ποιοι είναι οι νομοί που παραμένουν "καθαροί", πόσα είναι τα "εισαγόμενα" κρούσματα

Η επιδημιολογική επιτήρηση του ιού στη χώρα μας...

Η Ελλάδα έχει ανοίξει τα τελευταία 24ωρα τα σύνορά της, σε μεγάλο αριθμό χωρών, με τους τουρίστες να έχουν ξεκινήσει να καταφθάνουν από το εξωτερικό.

Και ενώ στις πύλες εισόδου της χώρας πραγματοποιούνται δειγματοληπτικοί έλεγχοι ώστε να διαπιστωθεί ποιοι είναι οι θετικοί στον ιό άνθρωποι που εισέρχονται στη χώρα, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας παρουσίασε μέσω διαγραμμάτων την επιδημιολογική πορεία του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Η περίοδος που καλύπτεται είναι από την 1η Ιανουαρίου 2020 έως και χθες, 3 Ιουλίου 2020.

Τα συνολικά κρούσματα στη χώρα μας μέχρι και χθες ανέρχονταν σε 3.486.

Από αυτά το 54,8% αφορούσε άνδρες, ενώ 192 είναι οι νεκροί από επιπλοκές του ιού στην Ελλάδα.

Μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν ήταν τα 76 έτη.

Να σημειωθεί, επίσης, πως η μέση ηλικία των ανθρώπων που νόσησαν ήταν τα 47 έτη.

Από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι σήμερα, έχουν συνολικά ελεγχθεί 325451 κλινικά δείγματα, εκ των οποίων τα 5570 (1.7%) ήταν θετικά στον κορωνοϊό (συμπεριλαμβάνονται και περισσότερα από ένα δείγματα ανά άτομο που ελέγχθηκε). 

Από το ανωτέρω σύνολο δειγμάτων, τα 27416 (8.4%) αφορούν δειγματοληψίες σε εισερχόμενες αεροπορικές πτήσεις (από τις 12 Ιουνίου). Εξ’αυτών τα 54 (0.2%) θετικά στον κορωνοϊό.

Από τα 3486 κρούσματα, 799 (22.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 1922 (55.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

Πάραλληλα, από τους χάρτες που παρουσίασε ο ΕΟΔΥ φαίνεται και ποιες περιοχές της χώρας έχουν τα περισσότερα κρούσματα και ποιες είναι οι πιο "καθαρές", με μικρότερο ή και μηδενικό αριθμό κρουσμάτων.

Να σημειωθεί πως αυτή τη στιγμή παραμένουν διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ λόγω του κορωνοϊού 8 ασθενείς.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ