Promenade des Anglais η οδός Πανεπιστημίου: Τροπικοί φοίνικες με τεράστιες λεύκες ζαρντινιέρες αλλάζουν το τοπίο (Φωτό)

Νέα όψη αποκτά το κέντρο 

 

Οι αλλαγές στο κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο του «Μεγάλου Περιπάτου» συνεχίζονται και πλέον στην Πανεπιστημίου μπορεί να δει κάποιος και φοίνικες που θυμίζουν Promenade des Anglais.

Η Promenade des Anglais είναι γνωστή παραλιακή λεωφόρος στη Νίκαια της Γαλλίας. Εκτείνεται στα δυτικά από το αεροδρόμιο, μέχρι το Quai des États-Unis στα ανατολικά, σε μια απόσταση περίπου 7 χιλιομέτρων.

Τα δέντρα τοποθετήθηκαν χθες μέσα σε μεγάλες λευκές ζαρντινιέρες, και φυσικά έχουν τραβήξει τα βλέμματα των πολιτών που περνούν από το συγκεκριμένο σημείο της Αθήνας, και πολλοί είναι εκείνοι οι οποίοι στέκονται και τους φωτογραφίζουν.

Στην χθεσινή πολύωρη συνεδρίαση της Διαπαραταξιακής Επιτροπής Διαβούλευσης κατέθεσαν τις απόψεις τους τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που σχετίζονται με την καθημερινότητα οδηγών και πεζών στην πόλη.

Αντικείμενο της Διαπαραταξιακής Επιτροπής είναι:

  • Η παρακολούθηση και συνεχής αξιολόγηση της εξέλιξης του πιλοτικού έργου με τις ήπιες παρεμβάσεις που γίνονται σε αυτή τη φάση κι έχουν προσωρινό χαρακτήρα.
  • Η οργάνωση της διαβούλευσης με τους επιστημονικούς και κοινωνικούς φορείς που με τις προτάσεις τους συμβάλουν καθοριστικά στην επίτευξη του αρτιότερου αποτελέσματος.
  • Η εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για τα οριστικά και μόνιμα έργα και τις παρεμβάσεις που θα πάρουν τη θέση των σημερινών προσωρινών μετά το διάστημα της πιλοτικής διαδικασίας.

Φωτογραφίες: Eurokinissi

Επίσης με την μελετητική ομάδα Ειδικού Χωρικού Σχεδίου συζητήθηκε εκτενώς το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο που είναι στο τελικό στάδιο εκπόνησης.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ