Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας φτιάχνει ένα εύκολο γλυκό, με υφή και γεύση που ξετρελαίνει: Πάβλοβα με φρούτα του δάσους

Η πάβλοβα με τα φρούτα του δάσους είναι ένα γλυκό για όλες τις περιστάσεις

Υλικά Συνταγής

  • 4 ασπράδια σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 250 γραμ. ζάχαρη (ψιλή κρυσταλλική)
  • 1 κ.γλ. λευκό ξύδι
  • 1 κ.σ κοφτή κορν φλάουρ (κοσκινισμένο)
  • 1 κ.γλ. υγρή βανίλια ή κάψουλα βανίλιας

Για το γαρνίρισμα

  • 500 γραμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά (πολύ κρύα)
  • 1-2 κ.σ άχνη ζάχαρη (προαιρετικά)
  • 350 γραμ. ανάμεικτα φρούτα του δάσους (ή φρούτα της αρεσκείας σας)
  • 1 κ.σ κονιάκ
  • 2 κ.σ άχνη ζάχαρη
  • λιωμένη σοκολάτα για γαρνίρισμα (ή άχνη ζάχαρη)

 

Ευχαριστούμε την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και το argiro.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

 

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα για να ψήσουμε τη μαρέγκα για την πάβλοβα με φρούτα του δάσους. Θα ψήσουμε στούς 100 βαθμούς C, στη μεσαία σχάρα.
  • Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, σε ταψί ή δίσκο  ψησίματος.
  • Σε πολύ καθαρό, και στεγνό μίξερ, βάζουμε τα ασπράδια, με μια πρέζα αλάτι. Χτυπάμε στη μεσαία ταχύτητα, μέχρι να γίνει μαρέγκα, και να κάνει απαλές κορυφές. Είναι προτιμότερο να χτυπάμε τη μαρέγκα, για πολλή ώρα σε μέτρια ταχύτητα, γιατί διατηρεί τον όγκο της καλύτερα.
  • Ρίχνουμε στη μαρέγκα βροχηδόν την κρυσταλλική ζάχαρη, και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1 λεπτό σε δυνατή ταχύτητα, να γυαλίσει καλά, να λιώσει η ζάχαρη, και να σταθεροποιηθεί η μαρέγκα.  Χαμηλώνουμε την ταχύτητα, προσθέτουμε το ξύδι και βγάζουμε το μπολ του μίξερ. Το ακουμπάμε στον πάγκο.
  • Κοσκινίζουμε το κόρν φλάουρ, κι απαλά με μία μαρίζ (μαλακή σπάτουλα), αναδιπλώνουμε με απαλές κινήσεις 5-6 φορές το μείγμα.
  • Απλώνουμε το μείγμα σε κουταλιές, πάνω στο αντικολλητικό χαρτί, σχηματίζοντας νοητά έναν κύκλο 25-27 εκατοστών. Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα για 1 ώρα και 20 λεπτά περίπου, μεχρι να στεγνώσει η pavlova. Σβήνουμε το φούρνο, και την αφήνουμε μεσα, με την πόρτα μισάνοιχτη, μέχρι να κρυώσει τελείως. Αφαιρούμε το χαρτί, και τη γεμίζουμε με μους, κρέμα, σαντιγύ και ό,τι άλλο θέλουμε.

Για τη σαντιγί

  • Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος μέχρι να σταθεροποιηθεί. Προαιρετικά βάζουμε λίγη άχνη.

Για τα φρούτα

  • Σε ένα μπολ, με τα χέρια λιώνουμε τα μισά φρούτα. Περιχύνουμε με το κονιάκ, προσθέτουμε λίγη άχνη, και ανακατεύουμε.

Για το μοντάρισμα 

  • Βάζουμε την Pavlova σε πιατέλα. Γεμίζουμε με την σαντιγύ, και περιχύνουμε με την σάλτσα και τα φρούτα. Γαρνίρουμε με άχνη, λιωμένη σοκολάτα, ή ότι άλλο μας αρέσει.

Who is Who

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάρο, αλλά τα τελευταία χρόνια ζει μόνιμα στην Αθήνα. Bραβευµένη chef και παθιασμένη μαγείρισσα, έχει καταφέρει µε το δικό της αυθεντικό τρόπο να αναβαθμίσει την ελληνική κουζίνα και να μεταδώσει σε όλους µας την αγάπη της για το καλοµαγειρεµένο σπιτικό φαγητό.

«Από πολύ νωρίς γοητεύτηκα από τη μαγεία της κουζίνας. Μ’ άρεσαν οι μυρωδιές, οι γεύσεις, οι ήχοι της και, πολύ αργότερα, µε συνέπαιρνε η ένταση την ώρα της ασταμάτητης δουλειάς, που σε απορροφάει τόσο ώστε το µόνο που σε ενδιαφέρει εκείνη τη στιγμή είναι να ικανοποιήσεις αυτούς που θα γευτούν τα πιάτα. Έχω δουλέψει σκληρά, μέχρι τελικής πτώσης, αλλά μέσα από αυτή την κούραση µόνο ικανοποίηση και υπερηφάνεια ένιωσα. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Νάουσα της Πάρου. Από παιδί στριφογύριζα στην κουζίνα, θέλοντας να έχω ενεργό ρόλο σε ό,τι μαγικό (για τα παιδικά µου µάτια) εξελισσόταν εκεί μέσα.» Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Ασχολείται επαγγελματικά με τη μαγειρική τα τελευταία 15 χρόνια και το ταλέντο της και η εμπειρία της συνοδεύονται από σπουδές, καθώς το χειμώνα 2004-2005 παρακολούθησε εντατικά μαθήματα γαλλικής κουζίνας στη Σχολή Μαγειρικής Cordon Bleu στο Λονδίνο. Ακολούθησαν σεµινάρια ζαχαροπλαστικής πλάι στον Στέλιο Παρλιάρο και στη Σχολή Ζαχαροπλαστικής Valhrona στη Γαλλία. Συνεργάστηκε µε εφημερίδες, περιοδικά και ως σύμβουλος, παραδίδοντας μαθήματα μαγειρικής σε πολυεθνική εταιρεία τροφίμων.

Εκτός από αγαπημένη τηλεοπτική σεφ με καθημερινή παρουσία στην πρωινή τηλεοπτική ζώνη και στα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα, είναι ιδιοκτήτρια του διεθνούς φήμης εστιατορίου «Παπαδάκης», το οποίο αφού λειτούργησε με μεγάλη επιτυχία στην Πάρο, μεταφέρθηκε το 2005 στην Αθήνα, στην καρδιά του Κολωνακίου (Φωκυλίδου 15 & Βουκουρεστίου). Έχει μαγειρέψει για τον Πιρς Μπρόσναν. Ο Ζαν Πολ Γκοτιέ, όταν βρίσκεται στην Αθήνα, δίνει ραντεβού κάθε βράδυ στον ΠΑΠΑΔΑΚΗ, παρέα με όστρακα, αχινό και ψάρι. Ο συνάδελφός του, Kenzo, παραγγέλνει στους φίλους του να του πηγαίνουν στο Παρίσι λικέρ φράουλα της Αργυρώς! Ο Μπίλι Ζέιν, αφού δοκίμασε το κατσικάκι φρικασέ και την τυρόπιτά της, ζήτησε να του τυλίξουν φαγητό και για το …ξενοδοχείο! Φυσικά, ούτε οι διάσημοι συνάδελφοί της, Michele Roux, Cat Cora, Jim Botsakos και Michael Psilakis, δεν μπορούν να αντισταθούν στο χταπόδι της με μέλι, στα τριμμένα πατατάκια και στη ρεβιθάδα με ταραμοσαλάτα!

«Το εστιατόριο «Παπαδάκης» πρωτολειτούργησε στα μέσα της δεκαετίας του ‘90. Η απόφαση πάρθηκε από κοινού µε τον σύζυγό µου, ο οποίος –αν και αφανής ήρωας– είναι εκείνος που με στηρίζει σε κάθε µου κίνηση. Έπειτα από σχεδόν µία δεκαετία επιτυχημένης λειτουργίας στην Πάρο, τον Νοέμβριο του 2005, μεταφέραμε το εστιατόριο στην καρδιά της Αθήνας, στο Κολωνάκι

Η Αργυρώ μοιράζει το χρόνο της μεταξύ του εστιατορίου και της συγγραφής βιβλίων, αλλά ασχολείται και με τηλεοπτικές εκπομπές και επιτυχημένες δραστηριότητες στην Αμερική.

Έχει δημοσιεύσει βιβλία μαγειρικής που έχουν γίνει best-seller και έχει παρουσία στην τηλεόραση κάθε τηλεοπτική σαιζόν, τα τελευταία 10 χρόνια. Διδάσκει στη Le Monde και η μεγάλη της αγάπη είναι το www.argiro.gr, το site μαγειρικής με τους περισσότερους επισκέπτες. Συγχρόνως, σε συνεργασία με τον φιλανθρωπικό οργανισμό Greek American Foundation και το Project Hope της Αμερικής, μαγειρεύει σε φιλανθρωπικά γκαλά στην Αμερική, όπου θεωρείται πρέσβειρα της ελληνική κουζίνας. Το Μάιο, η Αργυρώ είχε την τιμητική της στην Disneyland, όπου ετοίμασε το μενού για όλα τα εστιατόρια του πάρκου, επιμελήθηκε το επίσημο δείπνο των 12 πιάτων αλλά και το μενού της βραδιάς των βραβείων Gabby που φέτος έγιναν στο Λος Άντζελες. Η Αργυρώ μαγείρεψε για τους star και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ