Aυτός είναι καύσωνας: 38 βαθμοί από σήμερα - Όλοι οι χάρτες με τις μέγιστες θερμοκρασίες στις πόλεις - Τι λέει ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος;

Kαταφθάνει μίνι καύσωνας...

Τα καλοκαιρινά του «φοράει» ξανά ο καιρός την τρέχουσα εβδομάδα, με τον υδράργυρο να ανεβαίνει έως και στους 38 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (meteo.gr), από σήμερα έως και την Παρασκευή 3 Ιουλίου αναμένεται εξασθένηση του μελτεμιού στο Αιγαίο (με εντάσεις που μόνο στις Κυκλάδες και στην Κρήτη θα φτάνουν τα 6 μποφόρ) και αισθητή άνοδος της θερμοκρασίας (με εξαίρεση τις Κυκλάδες και τη Βόρεια Κρήτη).

Στους προγνωστικούς χάρτες που ακολουθούν αποτυπώνονται οι μέγιστες θερμοκρασίες που αναμένεται να επικρατήσουν σήμερα Τρίτη 30/06, ενώ επισημαίνονται οι περιοχές με τις υψηλότερες θερμοκρασίες.

Ο χάρτης για τον καιρό της Τρίτης

Σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ, η σημερινή μέρα θα χαρακτηρίζεται από καλοκαιρία με θερμοκρασίες που θα φτάσουν στα ηπειρωτικά τους 37 και κατά τόπους τους 38 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι – βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στο ανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Πρόγνωση από τον Γιάννη Καλλιάνο 

Η εξασθένηση του μελτεμιού από την Τρίτη στο Αιγαίο θα σημάνει την περαιτέρω κίνηση των θερμών αερίων μαζών από την βόρεια Αφρική προς την περιοχή μας.

ΗΠΙΟΣ ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία, από σήμερα Τρίτη μέχρι και τα τέλη της εβδομάδας που έρχεται, ο καιρός θα είναι άκρως καλοκαιρινός με τον υδράργυρο να σημειώνει σημαντική άνοδο σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες και να φτάνει στα επίπεδα ήπιου καύσωνα.

Αυτό σημαίνει ότι οι μέγιστες θερμοκρασίες στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές της πεδινής ηπειρωτικής χώρας θα φτάσουν τους 36-37°C και πιθανόν τοπικά ακόμη και τους 38°C.

ΖΕΣΤΗ ΘΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Οι συνθήκες θα είναι καθαρά καλοκαιρινές και στην περιοχή της Αττικής με τη θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης της Αθήνας να είναι πολύ ανεβασμένη. Οι μέγιστες τιμές του υδραργύρου στις επόμενες ημέρες θα είναι οι ακόλουθες :

Τρίτη : 37°C
Τετάρτη : 36-37°C
Πέμπτη : 36°C

 

 

ΠΟΛΛΗ ΖΕΣΤΗ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Εκτός της Αττικής, αρκετή ζέστη θα επικρατήσει και σε ευπαθή στη ζέστη τμήματα της πεδινής ηπειρωτικής χώρας, όπως για παράδειγμα :

- Πεδινά κεντρικής Μακεδονίας
- Θεσσαλικός Κάμπος
- Κάμπος Αγρινίου
- Πεδινά Φθιώτιδας και Βοιωτίας
- Δυτική Πελοπόννησος
- Αργολικός κάμπος
- Μεσαρά (νότια Κρήτη)
- Ρόδος

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ