Τεράστια επιχείρηση για απόκαλυψη δικτύου παιδεραστών - Η Γερμανία "ξεσκονίζει" 30.000 υπόπτους (βίντεο)

Όλα ξεκίνησαν με την σύλληψη ενός 43χρονου άνδρα...

Οι Γερμανικές αρχές επιχειρούν να "ξεσκεπάσουν" δίκτυο παιδεραστών που δρούσε στην πόλη Bergisch Gladbach της Γερμανίας.

Συγκεκριμένα, οι ερευνητές ανακάλυψαν τα ίχνη περισσοτέρων από 30.000 υπόπτων, που είναι πιθανό να σχετίζονται με περιπτώσεις κακοποίησης παιδιών.

 

 

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης της Βόρειας Ρηνανίας- Βεστφαλίας, διερευνά τους φακέλους υπόπτων, προσπαθώντας να εντοπίσουν τους ανθρώπους που κρύβονται πίσω από ψευδώνυμα, θέλοντας να διαλευκάνουν υποθέσεις που αφορούν στη διανομή και κατοχή παιδικής πορνογραφίας καθώς και άλλες μορφές κακοποίησης. 

Όπως τόνισε, δε, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Peter Biesenbach, «δεν πρόκειται για μεμονομένες περιπτώσεις, αλλά για ολόκληρο δίκτυο». Ο Γερμανός πολιτικός δήλωσε, μάλιστα, σοκαρισμένος από τα ευρήματα. 

 

 

«Εάν θέλουμε να καταπολεμήσουμε ενεργά την κακοποίηση παιδιών και την παιδική πορνογραφία που διακινείται μέσω διαδικτύου, πρέπει να μιλήσουμε για τους νόμους που διέπουν την αποθήκευση δεδομένων» ανέφερε επίσης ο ίδιος.

 

 

Όλα ξεκίνησαν τον περασμένο Οκτώβριο, όταν η αστυνομία του Bergisch Gladbach συνέλαβε έναν 42χρονο άνδρα, ο οποίος είχε στην κατοχή μεγάλη ποσότητα υλικού παιδικής πορνογραφίας, όπως αναφέρει το welt.de.

Την ίδια ώρα, περιφερειακό δικαστήριο στο Kleve καταδίκασε έναν ακόμη άνδρα σε δέκα χρόνια φυλάκισης και εγκλεισμό σε ψυχιατρική κλινική, ενώ δύο ακόμη άνθρωποι που κατηγορούνται για παιδεραστία πρόκειται να παραπεμφθούν σε δίκη στο Mönchengladbach.

 

 

Έτσι, η γερμανική αστυνομία εντόπισε ένα δίκτυο ύποπτων για παιδεραστία που εκτείνεται από τη Γερμανία μέχρι την Αυστρία και την Ελβετία.  

Οι έρευνες συνεχίζονται ανάμεσα στους 30.000 υπόπτους, με την υπόθεση να προκαλεί σοκ στην κοινή γνώμη της Γερμανίας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ