Ανάλαφρα χτενίσματα για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού – Στιλάτες προτάσεις

Υπέροχα σχέδια...

Το Καλοκαίρι είναι η εποχή που όλες μας αναζητούμε εντυπωσιακούς και απλούς τρόπους για να κρατήσουμε τα μαλλιά μας πιασμένα πάνω, παίρνοντας μια ανάσα δροσιάς. Πως όμως θα το πετύχουμε αυτό διατηρώντας μια στυλάτη και κομψή εμφάνιση;

Υπάρχουν πολλοί εναλλακτικοί τρόποι με trendy και κομψά χτενίσματα που διατηρούν μαζεμένα τα μαλλιά ψηλά. Η παρακάτω λίστα περιέχει μερικές από τις πιο δημοφιλείς επιλογές για στυλάτο και δροσερό look, ακόμη κι όταν έχει καύσωνα.

Μάλιστα κάποιες από τις παρακάτω προτάσεις με καλοκαιρινά χτενίσματα είναι ιδανικές τόσο για την παραλία και τις χαλαρές σου βόλτες, όσο και για πιο βραδινές εμφανίσεις.

Χαλαρά χτενίσματα με ψηλή αλογοουρά για τη ζέστη

Χτενίσματα με τα μαλλιά πιασμένα σε ψηλή αλογοουρά
@emilyrosehannon – @moniaas_p

Μαζεύοντας απλά τα μαλλιά σου σε μια ψηλή αλογοουρά μπορείς να δροσιστείς τις ημέρες με ζέστη. Πρόκειται για μια εύκολη και γρήγορη λύση που δεν χρειάζεται να έχεις γνώσεις κομμωτικής για να την κάνεις.

Δείχνει εκπληκτική τόσο με ίσια μαλλιά, όσο με μπούκλες, ενώ υπάρχουν αμέτρητες παραλλαγές που μπορείς να δοκιμάσεις.

Αν έχεις βαρεθεί το απλό πιάσιμο των μαλλιών ψηλά, μπορείς κάλλιστα να συνδυάσεις την αλογοουρά σου με πλεξούδα είτε να την στολίσεις με ένα μαντήλι ή κοκκαλάκι.

Ανάλαφρα χτενίσματα με τα μαλλιά πιασμένα σε χαμηλή αλογοουρά

Χτενίσματα με τα μαλλιά πιασμένα σε χαμηλή αλογοουρά
@thisislaurendavis – @makeuphairstylebokica

Σε περίπτωση που τα χτενίσματα με ψηλή αλογοουρά δεν είναι του γούστου σου ή απλά ψάχνεις για μια πιο χαλαρή και εναλλακτική λύση, η χαμηλή κοτσίδα είναι επίσης μια πολύ δροσερή πρόταση για το Καλοκαίρι. Πιάσε λοιπόν απλά τα μαλλιά σου χαμηλά στο σβέρκο και αυτό ήταν.

Αν θες βέβαια μπορείς να δώσεις στα μαζεμένα μαλλιά σου μια ακόμη πιο ενδιαφέρουσα όψη, συνδυάζοντας την χαμηλή αλογοουρά με μια πλεξούδα είτε στολίζοντας την με αξεσουάρ όπως μαντήλι, κορδέλα ή οποιοδήποτε κοκαλάκι σου αρέσει.

Χτενίσματα με τα μαλλιά πιασμένα πάνω σε επιμελώς ατημέλητο κότσο

Μαλλιά πιασμένα πάνω με επιμελώς ατημέλητο κότσο
@mikutas – @sulekaraok

Ένας ακόμη απλός και κομψός τρόπος για μαζεμένα μαλλιά ενάντια στη ζέστη είναι ο κότσος.

Ψηλός ή χαμηλός, δεν έχει σημασία. Αυτό που είναι σημαντικό είναι πως απομακρύνει τα μαλλιά από τον λαιμό και τον σβέρκο, δίνοντας σου τη δυνατότητα να πάρεις αέρα.

Πρόκειται για μια όμορφη πρόταση για χτένισμα παραλίας, τόσο για να μην βρέξεις τα μαλλιά σου, όσο και για να κάνεις ένα πιάσιμο μετά την βουτιά σου στη θάλασσα.

Απλά στριφογύρισε τα μαλλιά σου στο ύψος που σε βολεύει και πιάσε τα με ένα λαστιχάκι. Κι αν θες να του δώσεις μια πιο ξεχωριστή όψη, τόλμησε να προσθέσεις ένα μαντήλι. Το αποτέλεσμα είναι κομψό και μαγευτικό.

 

Νεανικά space buns για μαζεμένα μαλλιά ψηλά

Νεανικά space buns για μαλλιά μαζεμένα ψηλά
@hairbykaitlynbrown – @chelsea.jade.xoxo

Αν σου αρέσουν τα παιχνιδιάρικα χτενίσματα, τότε μπορείς να τολμήσεις τα γνωστά από τα παιδικά μας χρόνια, κεφτεδάκια στα μαλλιά.

Χώρισε λοιπόν τα μαλλιά σου στη μέση και δημιούργησε δυο κότσους χαμηλά στο σβέρκο ή ψηλά στο κεφάλι. Το πιάσιμο των μαλλιών μπορεί να είναι είτε σφιχτό ή χαλαρό. Ό,τι κι αν επιλέξεις θα είναι όμορφο και θα σε βολέψει τις μέρες με ζέστη.

 

Επιμελώς ατημέλητα πιασμένα σε σινιόν μαλλιά, στολισμένα με μαντήλι

Επιμελώς ατημέλητα πιασμένα σε σινιόν μαλλιά στολισμένα με μαντήλι
@styledzebra – @amy_loreal_nz

Μια ενδιαφέρουσα πρόταση για χτένισμα που θα σε δροσίσει τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού είναι το σινιόν. Ο χαμηλός στον σβέρκο κότσος μπορεί να προσθέσει στην εμφάνιση σου κομψότητα.

Κι επειδή ένα απλό πιάσιμο των μαλλιών δεν είναι κάτι ξεχωριστό, τόλμησε να προσθέσεις ένα μαντήλι σαν κορδέλα ή για να το δέσεις στο σινιόν σου. Η μικρή αυτή λεπτομέρεια μπορεί να μεταμορφώσει πλήρως ένα απλό χτένισμα και να το κάνει πιο ρετρό και εντυπωσιακό.

Trendy μαζεμένα μαλλιά με καλοκαιρινά πλεξουδάκια και boxer braids

Trendy πιάσιμο μαλλιών με καλοκαιρινά πλεξουδάκια
@jennesahair_ – @missyveyret

Τα  boxer braids αποτελούν όμορφη πρόταση για την καθημερινότητα, αλλά και την παραλία. Πρόκειται για άκρως καλοκαιρινά χτενίσματα βασισμένα στη γαλλική, ολλανδική ή την πλεξούδα ψαροκόκκαλο, που θα δώσουν trendy στυλ στην εμφάνιση σου.

Αν όμως τα ιδιαίτερα αυτά πλεξουδάκια σε δυσκολεύουν ή προτιμάς κάτι πιο απλό, μπορείς να δοκιμάσεις να μαζέψεις τα μαλλιά σου σε δυο κοτσιδάκια, τα οποία στη συνέχεια θα πλέξεις με όποιον τρόπο σου αρέσει. Τα χτενίσματα αυτά είναι εξίσου εντυπωσιακά.

Από εκεί και πέρα, υπάρχουν και τα trendy μικρά πλεξουδάκια που θα απογειώσουν το look σου. Συνδύασε τα με μια αλογοουρά, έναν κότσο ή ένα χαλαρό πιάσιμο μισά πάνω μισά κάτω και απόλαυσε τις ζεστές μέρες του χρόνου χωρίς να ιδρώνεις.

Chic μαλλιά πιασμένα ψηλά με πλεξούδα

Πιάσιμο των μαλλιών ψηλά με πλεξούδα
@burakkakdogann – @thisislaurendavis

Οι πλεξούδες κάθε τύπου είναι ιδανικές για τις ζεστές καλοκαιρινές μέρες. Πρόκειται για χτενίσματα που διατηρούν τα μαλλιά πιασμένα πάνω, ενώ παράλληλα προσθέτουν όμορφο στυλ στο look μας.

Από την απλή γαλλική ή ολλανδική μέχρι την πλεξούδα στεφάνι, οι επιλογές είναι πολλές.

Τα χτενίσματα αυτά είναι ιδανικά για όλες τις περιστάσεις. Από την παραλία, το γραφείο ή την πρωινή βόλτα μέχρι την βραδινή σου έξοδο είτε μια επίσημη εκδήλωση, όπως ένας γάμος, τα δροσερά πιασίματα με πλεξούδα θα σε βγάλουν από την δύσκολη θέση.

Κομψά χτενίσματα με τα μισά μαλλιά πιασμένα πάνω και τα μισά κάτω

Χτενίσματα με τα μισά πιασμένα μαλλιά πάνω και τα μισά κάτω
@ubucolorsalon – @jilldoesmyhair

Κι αν δεν θες να έχεις όλα τα μαλλιά σου μαζεμένα ψηλά, υπάρχουν και τα χτενίσματα με μισά πάνω μισά κάτω.

Πιάσε λοιπόν τα μαλλιά που πλαισιώνουν το πρόσωπο σου πίσω με ένα απλό λαστιχάκι, ένα κοκαλάκι ή στόλισε τα με μια πλεξούδα. Εναλλακτικά μπορείς να δημιουργήσεις έναν μικρό κότσο.

Χαλαρά χτενίσματα με πιάσιμο των μαλλιών χρησιμοποιώντας μαντήλι

Πιάσιμο των μαλλιών με μαντήλι
@stephanie_danielle – @voguest.ae

Υπάρχει πάντα και η επιλογή να φορέσεις ένα μαντήλι στα μαλλιά σαν κορδέλα. Έτσι απλά θα τα απομακρύνεις από το πρόσωπο σου, προσθέτοντας παράλληλα όμορφο στυλ στο look σου. Πρόκειται για μια πρόταση που ταιριάζει σε κάθε τύπο μαλλιών, αλλά και μήκος, αναφέρει το beautetinkyriaki.

Το δέσιμο του μαντηλιού που θα επιλέξεις να κάνεις μπορεί να είναι απλό, να σχηματίζει φιόγκο ή ένα όμορφο τριαντάφυλλο. Κάθε σχέδιο έχει την δική του εντυπωσιακή όψη, εσύ απλά διάλεξε αυτό που σε αντιπροσωπεύει. Το αποτέλεσμα θα σε μαγέψει!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ