Τα μεσάνυχτα τέλος για την επιστρεπτέα προκαταβολή: Η τελευταία ευκαιρία για τις επιχειρήσεις - Περισσότερες από 127.800 αιτήσεις μέχρι τώρα

Στην επιστρεπτέα προκαταβολή Νο 2 θα διατεθούν δάνεια έως 1,4 δισ. ευρώ τα οποία θα επιστραφούν στο σύνολό τους ή εν μέρει στο κράτος.

Απόψε τα μεσάνυχτα λήγει η προθεσμία υποβολής της αίτησης συμμετοχής στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή Νο2, η οποία γίνεται μέσω της πλατφόρμας της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Να σημειωθεί πως η εν λόγω προθεσμία είχε λάβει ήδη παράταση 4 ημερών, ενώ μέχρι και χθες το βράδυ 127.806 εταιρείες είχαν υποβάλλει οριστικές αιτήσεις.

Στην επιστρεπτέα προκαταβολή Νο 2 θα διατεθούν δάνεια έως 1,4 δισ. ευρώ τα οποία θα επιστραφούν στο σύνολό τους ή εν μέρει στο κράτος.

 

Ανάλογα με τις αιτήσεις που θα υποβληθούν, πρόκειται να οριστικοποιηθούν και οι όροι καταβολής με νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ).

Οι υποψήφιοι θα κληθούν να υποβάλλουν στην ΑΑΔΕ νέα αίτηση χορήγησης με στόχο την πίστωση των χρημάτων έως τις 10 Ιουλίου στους λογαριασμούς τους με βάση τον στόχο που έχει θέσει το Υπουργείο Οικονομικών.

Πλέον, δυνατότητα ένταξης έχουν και μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις.

Ενδεικτικά, θα πρέπει να αναφέρουμε πως ενίσχυση δικαιούνται, μεταξύ άλλων, καταστήματα ψιλικών, ειδών ένδυσης και υπόδησης, ειδών δώρων, παντοπωλεία, περίπτερα, φαρμακεία, αρτοποιεία, ανθοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, κομμωτήρια, και άλλα κατάστημα λιανικής που διαθέτουν ταμειακή μηχανή.

Παράλληλα, από το χρηματοδοτικό σχήμα μπορούν να επωφεληθούν ακόμη πωλητές λαϊκών αγορών, ιδιοκτήτες ταξί, μικρές ατομικές επιχειρήσεις χωρίς εργαζομένους στους χώρους της εστίασης, του καφέ κ.α.

Να σημειωθεί, επίσης, πως η υποβολή αίτησης δεν δημιουργεί κανένα δικαίωμα ή υποχρέωση. 

Η δεύτερη αίτηση χορήγησης που θα ξεκινήσει αφού κοινοποιηθεί η ΚΥΑ με τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία επιστροφής της χρηματοδότησης θα αποτελεί ουσιαστικά την δεσμευτική κίνηση για τον επιχειρηματία.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ