Eirinika - Καλοκαίρι 2020: #Lefkada – Το νησί των νησιών! Η μπλε οπτασία του Ιονίου για μαγικές διακοπές (φωτό)

Tο νησί με τα υπέροχα γαλανά νερά... 

Η Λευκάδα ή Λευκάς είναι νησί του Ιονίου πελάγους και μαζί με τα νησιά Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Ιθάκη, Ζάκυνθο και Παξούς αποτελούν την περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Enjoy the moments! https://lefkadabeaches.gr/beaches-lefkada/porto-katsiki-beach/ #lefkada #lefkas #greece #lefkadabeaches Photo powered by @discover.greece

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Lefkada Beaches (@lefkadabeaches) στις

 

 

 

 

 

 

 

Είναι το τέταρτο σε έκταση νησί στο Ιόνιο (320 τ.χλμ.) και το τέταρτο σε πληθυσμό με περίπου 23.000 κατοίκους κατά την απογραφή του 2011. Βάσει του σχεδίου Καποδίστριας η Λευκάδα μαζί με τα νησιά Κάλαμος, Καστός και Μεγανήσι, (γνωστά και ως Πριγκιποννήσια), αποτελούσαν το νομό Λευκάδος με έδρα την πόλη της Λευκάδος.

 

 

 

 

 

 

 

 

Από το 2011 όμως, οπότε και εισήχθη στο πρόγραμμα Καλλικράτης, η Λευκάδα, μαζί με τα προαναφερθέντα νησιά πλην του Μεγανησίου αποτελεί πλέον δήμο με έδρα και πάλι την πόλη της Λευκάδος, ενώ το Μεγανήσι αποτελεί ξεχωριστό δήμο με έδρα το Κατωμέρι.

 

 

 

 

 

 

Όποιος έχει βρεθεί στη Λευκάδα, δεν γίνεται να μην άδραξε την ευκαιρία να βουτήξει σε μία από τις πιο θεαματικές παραλίες της χώρας, αν όχι του κόσμου. Επιβεβαιώνοντας πλήρως το όνομά τους, οι Εγκρεμνοί είναι μια συναρπαστική παραλία. 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Live a good story ✨? . . . . . . . . . . #waves #summer #greece #sea #nature #aquaholic #freedom #independence? #leukada #portokatsiki #ioniansea #ionianislands #passion #gopro

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Eleutheria pappa (@eleutheria_pappa_) στις

 

 

 

Από την άλλη το Πόρτο Κατσίκι, το Κάθισμα και η παραλία Βασιλική είναι εξίσου μαγευτικές με νερά γαλαζοπράσινα που θυμίζουν πισίνα! 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ