Νεκρός 29χρονος Ελληνοαμερικανός στη Νέα Υόρκη - Αστυνομικοί τον χτύπησαν με taser - Βίντεο ντοκουμέντο

Νέο κρούσμα αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ...

Ένας 29χρονος ομογενής έχασε την ζωή του στη Νέα Υόρκη, όταν αστυνομικοί τον χτύπησαν με taser. 

Πρόκειται για τον George Zapantis, ο οποίος ήταν διπολικός και βρισκόταν στο σπίτι του στο Queens, ντυμένος μονομάχος, ενώ κρατούσε και ένα σπαθί σαμουράι.

Ένας γείτονάς του ειδοποίησε την Αστυνομία, καταγγέλοντας, εσφαλμένα, πως ο 29χρονος κρατούσε όπλο.

(Photo: George Zapantis/ Twitter)

Οι αστυνομικοί μπήκαν στο σπίτι του και του ζήτησαν να τους παραδώσει το σπαθί, όταν εκείνος αρνήθηκε, τον χτύπησαν με taser, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του greekcitytimes.com.

Στη συνέχεια, προσπάθησαν να του φορέσουν χειροπέδες και όταν αντιστάθηκε τον χτύπησαν και πάλι με taser.

Από το περιστατικό, μάλιστα, κυκλοφόρησε και βίντεο ντοκουμέντο με την συζήτηση για την χρήση αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ, να επανέρχεται συνεχώς, καθώς νέα συμβάντα έρχονται στο φως.

Ο άτυχος Zapantis φέρεται να άφησε την τελευταία του πνοή, τελικά, στο ασθενοφόρο, από ανακοπή καρδιάς, ενώ μεταφερόταν στο νοσοκομείο New York-Presbyterian Queens.

Ο γείτονάς του, Ricky Noble και η 16χρονη κόρη του Shakira ανέφεραν πως ο 29χρονος δεν απειλούσε κανέναν με το σπαθί, ενώ τον περιέγραψαν ως έναν άνθρωπο που πήγαινε συχνά στην εκκλησία και φρόντιζε την αδελφή του που είχε σύνδρομο down.

«Υπήρξαν στιγμές που ο George έλεγε στους αστυνομικούς ότι δεν μπορεί να αναπνεύσει, όταν τραβούσαν το πουκάμισό του... Κι εκείνοι του απαντούσαν "Μην παίζεις αυτό το χαρτί, κανείς δεν σε πνίγει"» είπε η Shakira Noble, η οποία τράβηξε και το βίντεο ντοκουμέντο με τους αστυνομικούς να χτυπούν τον Zapantis.

Ο Ricky Noble, δε, τόνισε πως έλεγε στους αστυνομικούς ότι ο Zapantis ήταν ψυχικά ασθενής, όμως εκείνοι συνέχιζαν να τον χτυπούν. 

Η μητέρα του 29χρονου, Αθανασία, είπε πως η οικογένεια αναμένει τα αποτελέσματα ανεξάρτητης νεκροψίας σχετικά με την αιτία θανάτου του γιου της, εκφράζοντας ταυτόχρονα την οργή της για το γεγονός πως η αστυνομία δεν κάλεσε κοινωνικό λειτουργό για την διευθέτηση της κατάστασης.

«Αν ο γιος μου έκανε λάθος... Βασικά δεν νομίζω πως έκανε λάθος. Είχε τόσο καλή καρδιά. Ήταν ευγενικός με όλους», ανέφερε.

«Κλαίω γιατί δεν ήμουν εκεί για τον γιο μου στις τελευταίες στιγμές του, πέθανε με τόσο φρικτό τρόπο. Ήταν τα πάντα για μένα, πέθανε για το τίποτα», πρόσθεσε η μητέρα του 29χρονου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ