Καθηγητής Γώγος: Ο κορωνοϊός παραμένει σε μεγάλη επικινδυνότητα παγκοσμίως - Είμαστε κομμάτι του παζλ (βίντεο)

«Ο ιός κυκλοφορεί από τη μία χώρα στην άλλη... Δεν εξαφανίζεται... Ανακυκλώνεται, υποτροπιάζει, υπάρχει παντού...» τόνισε ο καθηγητής.

Ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος εξέφρασε σήμερα το πρωί την ανησυχία του για την πορεία του κορωνοϊού παγκοσμίως και για τα αυξημένα κρούσματα, τόσο σε δομές στη χώρα μας, όσο και - κυρίως - σε παγκόσμια κλίμακα.

«Ο ιός παραμένει σε μεγάλη επικινδυνότητα παγκοσμίως... Και το να κοιτάμε μόνο την χώρα μας και τα σχετικά καλά επιδημιολογικά στοιχεία που ακόμη έχουμε - και είμαστε ευχαριστημένοι με βάση αυτό - δεν είναι σωστό. Γιατί είμαστε κομμάτι ενός παζλ...» τόνισε χαρακτηριστικά ο ίδιος, μιλώντας στην εκπομπή "Σήμερα" του ΣΚΑΪ. 

Όπως ανέφερε, το πρόβλημα παραμένει, άρα θα πρέπει να παραμείνουν τα μέτρα, καθώς και η ανάλογη συμπεριφορά των πολιτών, με τήρηση των αποστάσεων και των κανόνων προσωπικής υγιεινής.

«Ο ιός κυκλοφορεί από τη μία χώρα στην άλλη... Δεν εξαφανίζεται... Ανακυκλώνεται, υποτροπιάζει, υπάρχει παντού... Αυξάνονται τα κρούσματα, δεν μπορούμε να εφησυχάζουμε...» τόνισε ο κ. Γώγος.

Ο ίδιος εκτίμησε πως θα υπάρξουν κρούσματα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, όμως η κατάσταση θα μπορέσει να αντιμετωπιστεί από τις υγειονομικές αρχές, χωρίς να υπάρξουν ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ