O Άκης Πετρετζίκης μας προτείνει μια μοναδική συνταγή - Φασολάκια κοκκινιστά με λουκάνικο (Βίντεο)

Υπέροχη συνταγή! 

Συστατικά

  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 250 γρ. λουκάνικο, χωριάτικο
  • 500 γρ. πατάτες
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • 1 κ.γ. κόλιανδρο, σε σπόρους
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 50 γρ. κρασί λευκό
  • 300 γρ. νερό
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 1 κύβο κότας
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 600 γρ. φασολάκια πλατιά Μπάρμπα Στάθης, κατεψυγμένα
  • 1/2 ματσάκι άνηθο
  • 1/2 ματσάκι δυόσμο

Για το σερβίρισμα

  • φέτες ψωμί
  • 100 γρ. φέτα
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • πιπέρι
  • φύλλα δυόσμου

 

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής.

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Τοποθετούμε μία κατσαρόλα και ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε από 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Κόβουμε το λουκάνικο σε ροδέλες και τις βάζουμε στο καυτό τηγάνι. Σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα.
  • Κόβουμε σε χοντρά κομμάτια το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα βάζουμε στην κατσαρόλα και σοτάρουμε.
  • Κόβουμε τις πατάτες σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε τον κόλιανδρο, το θυμάρι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
  • Μεταφέρουμε τα λουκάνικα από το τηγάνι στην κατσαρόλα και προσθέτουμε τον πελτέ και σοτάρουμε.
  • Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε το νερό, τη ντομάτα, τον κύβο, αλάτι, πιπέρι, τα φασολάκια και ανακατεύουμε. Καλύπτουμε με το καπάκι και σιγοβράσουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 40 λεπτά.
  • Ψιλοκόβουμε τον άνηθο και τον δυόσμο, χωρίς τα κοτσάνια, και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και σερβίρουμε με φέτες ψωμί, φέτα, ρίγανη, ελαιόλαδο, πιπέρι και φύλλα δυόσμου.

Who is who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ