Έφυγε από την ζωή ο Τζόελ Σουμάχερ, ο διάσημος σκηνοθέτης του ‘’Μπάτμαν’’

Ήταν σκηνοθέτης τανιών Batman και του «St.Elmo's Fire».... 

 

Ο Τζόελ Σουμάχερ ο οποίος από ενδυματολόγος έγινε σκηνοθέτης των ταινιών «St.Elmo's Fire», «The Lost Boys» και «Falling Down» καθώς και δύο φιλμ «Batman» πέθανε σήμερα το πρωί στη Νέα Υόρκη μετά από μια μακρόχρονη μάχη με τον καρκίνο. Ήταν 80 ετών.

Ο Τζόελ Σουμάχερ έλαβε τα ηνία του franchise «Batman» όταν ο Τιμ Μπάρτον αποχώρησε από τη κινηματογραφική σειρά της Warner Bros. μετά από δύο εξαιρετικά επιτυχημένες ταινίες.

Η πρώτη ταινία του Σουμάχερ «Batman Forever», με πρωταγωνιστές τους Βαλ Κίλμερ, Τόμι Λι Τζόουνς και Νικόλ Κίντμαν είχε εισπράξεις πάνω από 300 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως, αλλά επικρίθηκε από πολλούς για ένα αρνητικό μανιακό χαρακτηριστικό - το αποτέλεσμα της ύπαρξης δύο κακών, έναν από τους οποίους υποδύθηκε ο Τζιμ Κάρεϊ.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Joel Schumacher - director of Batman movies, St. Elmo’s Fire, The Lost Boys, and Falling Down - has died today at the age of 80. RIP.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Looper (@looperhq) στις

 

Η δεύτερη και τελευταία ταινία του franchise σε σκηνοθεσία του Σουμάχερ ήταν το 1997 «Batman and Robin», με τον Τζορτζ Κλούνεϊ ως Batman και τον Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ ως κακό Mr. Freeze.

Το σκοτεινό όραμα που έφερε ο Μπάρτον στις δύο πρώτες ταινίες της σειράς είχε εγκαταλειφθεί για αυτό που θα μπορούσε να ονομαστεί καμπ, σύμφωνα με το Variety.  

Η ταινία σημείωσε εισπράξεις 238 εκατομμύρια δολάρια, αλλά θεωρήθηκε ευρέως ως αποτυχία τόσο εμπορικά όσο και καλλιτεχνικά. Μεταξύ των άλλων λαθών στην ταινία θεωρήθηκε η απόφαση του Σουμάχερ να προσθέσει θηλές στη στολή του υπερήρωα. Ο ανοιχτά ομοφυλόφιλος Σουμάχερ κατηγορήθηκε ότι εισήγαγε ομοερωτικά στοιχεία στη σχέση μεταξύ Batman και Robin.

Το 2006 ο Κλούνεϊ είπε στην Μπάρμπαρα Γουόλτερς ότι είχε υποδυθεί τον Μπάτμαν ως γκέι.

Ο Τζόελ Σουμάχερ είχε μια παράξενη ικανότητα να αναγνωρίζει νεαρά ταλέντα και επέλεξε τα μέλη της «The Brat Pack» (της ομάδας νεαρών ηθοποιών που εμφανίζονταν μαζί σε νεανικές ταινίες τη δεκαετία του 1980), Ντέμι Μουρ, Ρομπ Λόου, Εμίλιο Εστέβεζ, Άλι Σίντι, Τζουντ Νέλσον στην ταινία  St. Elmo's Fire (Το μπαράκι του Σαν Έλμο  το 1985.

 

 

Ενίσχυσε επίσης την καριέρα άλλων νέων ηθοποιών όπως οι Τζούλια Ρόμπερτς, Κίφερ Σάδερλαντ, Μάθιου ΜακΚόναχι και Κόλιν Φάρελ, δίνοντάς τους εξέχοντες ρόλους στις ταινίες του.

Στην αρχή της καριέρας του στο Χόλιγουντ ο Σουμάχερ ήταν  σχεδιαστής κοστουμιών στην ταινία του Γούντι Άλεν Allen's Sleeper (1973) και «Blume in Love» του Πολ Μαζούρσκι (1973) και έγραψε το σενάριο στα κινηματογραφικά έργα Sparkle (1976), Car Wash (1976) και The Wiz (1978) .

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

This director will be missed ? #joelschumacher #director #legend #rip #fallingdown

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Vincent La Torre (@vincentlatorre) στις

 

Ο Σουμάχερ γεννήθηκε στη γειτονιά Κουίνς της Νέας Υόρκης στο Λονγκ Άιλαντ στις 29 Αυγούστου 1939. Ήταν μοναχοπαίδι. Ο πατέρας του, ο οποίος εργαζόταν σε φαρμακείο, πέθανε όταν ο Σουμάχερ ήταν 4 ετών. Η μητέρα του, που ήταν από τη Σουηδία, πέθανε επίσης όταν ήταν μικρός.

«Όταν ήμουν επτά, ήμουν πραγματικά έξω στους δρόμους», είπε σε συνέντευξη του 1999 στο περιοδικό Venice. «Έκανα πραγματικά ό, τι λάθος μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος, εκτός από τη δολοφονία κάποιου, ευχαριστώ τον Θεό. Γρήγορη οδήγηση, ναρκωτικά, ξέρετε. Είμαι επιζών της δεκαετίας του '60 που έμεινε πολύ καιρό στο πάρτι» ανέφερε.

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#Muere #JoelSchumacher, #director de "#BatmanForever" y "#Batman&Robin" El #cineasta #murió en su #natal #NuevaYork a la #edad de 80 años #víctima de #cáncer.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Hoy Toca Oficial (@hoytocaoficial) στις

 

Ωστόσο, ο σκηνοθέτης είπε ότι ήταν νηφάλιος από το 1992. Φοίτησε στη Σχολή Σχεδίου  στο New School University και το  Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μόδας και για να πληρώσει τα δίδακτρα σχεδίαζε ρούχα και συσκευασίες για τη Revlon και εργαζόταν ως διακοσμητής βιτρίνας στο πολυκατάστημα του Bendel στη Νέα Υόρκη αναφέρει το ΑΠΕ.

Μετακόμισε στο Λος Άντζελες και ήταν ο Γούντι Άλεν ο πρώτος που τον ενθάρρυνε να γίνει σκηνοθέτης.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ