Ισόβια και από το Εφετείο χωρίς κανένα ελαφρυντικό στον Στεφανάκη για την δολοφονία της 23χρονης Φαίης Μπλάχα

Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν ομόφωνη και σύμφωνη με την πρόταση της εισαγγελέως.

Ισόβια κάθειρξη επιβλήθηκε από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας στον Βαγγέλη Στεφανάκη, ο οποίος είχε καταδικαστεί για τη δολοφονία της Φαίης Μπλάχα τον Απρίλιο του 2013 στη Νέα Μάκρη.

Το δικαστήριο ανέτρεψε επί το αυστηρότερο την πολυετή κάθειρξη που είχε επιβληθεί στον Βαγγέλη Στεφανάκη για τη δολοφονία της φίλης του. 

Η 23χρονη Φαίη Μπλάχα δολοφονήθηκε τον Απρίλιο του 2013 στη Νέα Μάκρη, και στον δράστη δεν αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας.

Η υπόθεση δικάστηκε εκ νέου μετά την αναίρεση που άσκησε ο Άρειος Πάγος κατά της αναγνώρισης του εν λόγω ελαφρυντικού που του είχε αναγνωρίσει το δευτεροβάθμιο δικαστήριο.

Το ελαφρυντικό είχε ως αποτέλεσμα να σπάσουν τα ισόβια και να του επιβληθεί 20ετής κάθειρξη.

Η τωρινή ομόφωνη απόφαση του Δικαστηρίου , σύμφωνη με την πρόταση και της εισαγγελέως, σημαίνει ότι ο καταδικασθείς δεν θα αποφυλακιστεί τον προσεχή Αύγουστο αλλά θα μείνει ακόμη επτά χρόνια στη φυλακή. Ο συνήγορος υπεράσπισης του καταδικασθέντος, Μ. Δημητρακόπουλος, επιτέθηκε κατά της εισαγγελέως κατηγορώντας την ότι δεν έχει διαβάσει τη δικογραφία.

Δημητρακόπουλος: «Η κυρία εισαγγελέας δεν έχει διαβάσει τη δικογραφία»

Πρόεδρος: «Σας παρακαλώ πολύ, δεν μπορείτε να λέτε τέτοια πράγματα»

Εισαγγελέας: «Έχει πει και χειρότερα, κυρία πρόεδρε»

Δημητρακόπουλος: «Και η Τουλουπακη και ο Ρασπούτιν τα ίδια έλεγαν, ότι έχω πει και χειρότερα»

Εισαγγελέας: «Δεν ντρέπεστε λίγο;»

Δημητρακόπουλος: «Εγώ δεν έχω φοβηθεί ούτε την Τουλουπάκη ούτε τον Ρασπούτιν την εποχή που ήταν παντοδύναμοι… Όχι τώρα που είναι για φυλακή…»

 

 

Από την πλευρά του ο Στεφανάκης είπε στο δικαστήριο: «Ζητώ συγγνώμη από την οικογένεια της Φαίης, δεν το έκανα εσκεμμένα. Ντρέπομαι, φοβήθηκα, με έπιασε πανικός. Όταν συνέβη το περιστατικό πήγα σε έναν φίλο μου και του είπα "σε παρακαλώ, βοήθα με, τσακωθήκαμε".

Την πήγαμε στο νοσοκομείο στον Ερυθρό Σταύρο. Εγώ δεν μπορούσα να οδηγήσω, έτρεμα. Όλα ξεκίνησαν από έναν καβγά λόγω τρίτου προσώπου.

Έκανα λάθος που επέτρεψα την εμπλοκή τρίτου προσώπου. Εγώ έχω μετανιώσει από την πρώτη στιγμή που σήκωσα το χέρι μου. Δεν φαντάστηκα τι θα συμβεί και εγώ ήμουν 25 χρόνων, μου σήκωσε χέρι και θόλωσα, ντρέπομαι ειλικρινά».

Τέλος, ο πατέρας του κατηγορουμένου είπε στους δικαστές: «Το μεγάλωσα το παιδί μου να βοηθάει τον συνάνθρωπο. Αν ήθελε να κάνει κακό, θα την είχε πετάξει. Δεν το έκανε και μου τον βγάζετε εγκληματία; Δεν το ήθελε το παιδί μου. Έλεος, έλεος πια!».

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ