Σύνολα με παντελόνες: 33 trendy συνδυασμοί για κάθε στυλ και περίσταση

Δείτε υπέροχα σύνολα... 

Μπορεί ένα εφαρμοστό και στενό παντελόνι να αναδεικνύει τις καμπύλες μας, ωστόσο τις τελευταίες σεζόν την τιμητική του έχει το baggy style. Ήρθε λοιπόν η ώρα να επενδύσουμε σε κομψά και στυλάτα σύνολα με παντελόνες!

Το αέρινο και δροσερό αυτό σχέδιο παντελονιού φοριέται κυρίως την Άνοιξη και το Καλοκαίρι. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν εξίσου όμορφες επιλογές και σε φθινοπωρινές ή χειμωνιάτικες παντελόνες.

Το χαρακτηριστικό της γνώρισμα είναι τα φαρδιά μπατζάκια που ανοίγουν από τους γλουτούς και κάτω. Κι ενώ ήταν μια τάση των 60s – 70s, φέτος κάνει δυναμικό come back.

Είναι άνετη και ιδανική για την παραλία, τη βόλτα, αλλά και τις επίσημες ή βραδινές μας εξόδους. Όλα εξαρτώνται από το υπόλοιπο σύνολο και τα αξεσουάρ με τα οποία θα την συνδυάσουμε.

Τα υλικά κατασκευής μιας παντελόνας ποικίλουν. Η λινή είναι ίσως η πιο ανοιξιάτικη και καλοκαιρινή της εκδοχή, ενώ μια υφασμάτινη, τζιν κλπ μπορεί να φορεθεί καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Αν και η όψη της δημιουργεί μια σύγχυση, καθώς δίνει την εντύπωση πως προσθέτει όγκο, μια δοκιμή μπορεί να σας αλλάξει γνώμη. Το μοντέρνο αυτό φαρδύ παντελόνι κολακεύει κάθε σωματότυπο. Μάλιστα έχει την ικανότητα να κάνει τα πόδια να φαίνονται πιο μακριά και λεπτά.

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά σχέδια, ωστόσο η ψηλόμεση και η μακριά είναι ίσως οι πιο κλασσικές επιλογές. Μπορείτε βέβαια να επενδύσετε και σε μια cropped ή πλισέ παντελόνα που είναι εξίσου όμορφες. Εναλλακτικά δοκιμάστε μια πιο 70s style παντελόνα καμπάνα, που είναι και τάση της μόδας αυτή τη σεζόν.

Στυλιστικά μυστικά για τέλεια σύνολα με παντελόνες

Ακολουθώντας κάποια μικρά fashion tips μπορείτε να δημιουργήσετε συνδυασμούς με παντελόνα που κολακεύουν την σιλουέτα σας.

  • Επιλέξτε το ιδανικό μήκος: Η παντελόνα δεν πρέπει να είναι ούτε πολύ μακριά και να σέρνεται, αλλά ούτε πολύ κοντή διότι ενδέχεται να κάνει τα πόδια σας να δείχνουν κοντά.
  • Δώστε βάση στη μέση: Είναι σημαντικό να βρείτε το ιδανικό σχέδιο για να τονίσετε τη μέση σας, καθώς η παντελόνα τείνει να είναι φαρδιά από τους γλουτούς και κάτω. Η ύπαρξη της ζώνης μπορεί να βοηθήσει.
  • Αποφύγετε το συνδυασμό prints: Αν και γενικότερα είναι τάση τα mixed prints, λόγω του φάρδους μιας παντελόνας ένας τέτοιος συνδυασμός δεν συνιστάται.
  • Διαλέξτε τα σωστά παπούτσια: Οι παντελόνες ταιριάζουν με όλα. Αν πρόκειται για ένα πολύ μακρύ σχέδιο είναι προτιμότερα τα ψηλά παπούτσια που θα κάνουν τα πόδια σας πιο ψηλά και λεπτά. Σε περίπτωση όμως μιας boho style ή απλής καθημερινής παντελόνας, μπορείτε να φορέσετε και φλατ παπούτσια, τύπου σανδάλια, sneakers ή εσπαντρίγιες.
  • Στις μικροκαμωμένες και παχουλές γυναίκες πηγαίνουν περισσότερο οι παντελόνες που δεν είναι υπερβολικά φαρδιές. Αν μάλιστα συνδυαστούν με ψηλά τακούνια, το αποτέλεσμα είναι μαγευτικό.
  • Τα prints και ιδιαίτερα τα μεγάλα προσθέτουν όγκο. Επομένως, δεν συνιστάται για πλούσιες καμπύλες και γεμάτη περιφέρεια, εκτός φυσικά αν σας αρέσει να τις τονίζετε.

Τι μπλούζα να φορέσω με παντελόνα;

  • Printed γυναικεία παντελόνα με τοπ που έχει έξω τους ώμους
  • Σύνολο με παντελόνα και crop top ή t-shirt δεμένο μπροστά
  • Σύνολο με παντελόνα και πουκαμίσα ή αμάνικο πουκάμισο
  • Ντύσιμο με καλοκαιρινή παντελόνα και τιραντάκι απ' έξω ή από μέσα
  • Συνδυασμός με παντελόνα και μακρυμάνικη μπλούζα ή t-shirt με σακάκι

Αυτή είναι ίσως η πιο συχνή απορία όταν μιλάμε για ντύσιμο με παντελόνα!

Από το απλό λευκό T-shirt ή το μπλουζάκι με έξω τους ώμους μέχρι το σατέν lingerie top και το σακάκι, η παντελόνα μπορεί να συνδυαστεί εύκολα με όλα. Η επιλογή έχει να κάνει με την περίσταση και το στυλ ντυσίματος που προτιμάτε.

Σημασία έχει η μπλούζα που θα βάλετε να μην είναι ιδιαίτερα φαρδιά. Με αυτό τον τρόπο θα αποφύγετε να προσθέσετε επιπλέον όγκο στην σιλουέτα σας. Ιδανικά προτιμήστε κάτι εφαρμοστό.

Από εκεί και πέρα, αν πρόκειται για ένα μονόχρωμο σχέδιο φαρδιού παντελονιού οι επιλογές είναι πολλές. Του ταιριάζουν τόσο τα prints, όσο και τα απλά χρώματα. Σε περίπτωση όμως που φορέσετε μια παντελόνα με σχέδια, διατηρήστε μια ισορροπία στο σύνολο σας με μια μονόχρωμη μπλούζα.

Σύνολα με καλοκαιρινές υφασμάτινες ή λινές παντελόνες

  • Καλοκαιρινό ντύσιμο με λευκό τιραντάκι και φλοράλ boho παντελόνα με πομ πομ
  • Summer street look με μαύρο τιραντάκι και φλοράλ φαρδιά παντελόνα
  • Chic βραδινό ντύσιμο με φλοράλ μπλε παντελόνα και λευκό crop top
  • Μπεζ λινή παντελόνα και λευκό αμάνικο crop top
  • Λευκό τιραντάκι και κροκί λινή paper bag παντελόνα
  • Casual σύνολα με t-shirt και λινή παντελόνα
  • Ντύσιμο με λινή φαρδιά παντελόνα και λευκό πουκάμισο δεμένο μπροστά
  • Κομψό ντύσιμο με παντελόνα σαλβάρι και στράπλες λευκή μπλούζα

Μια όμορφη και δροσερή επιλογή για το καλοκαιρινό ντύσιμο είναι και η παντελόνα. Μπορεί να φορεθεί από το πρωί στην παραλία με το μαγιό μέχρι το βράδυ για ποτό και να είναι εξίσου εντυπωσιακή.

Αν μάλιστα επιλέξετε μια λινή και την συνδυάσετε με μια ψάθινη τσάντα, θα έχετε δημιουργήσει ένα στυλάτο και trendy σύνολο. Ανάλογα με τη μπλούζα ή το τοπ που θα φορέσετε από πάνω, μπορείτε να συνθέσετε ένα πρωινό ή βραδινό κομψό ντύσιμο.

Κι επειδή μιλάμε για καλοκαιρινά outfits, τα οποία έχουν έναν πιο ανέμελο χαρακτήρα, η επιλογή μιας μπόχο – έθνικ παντελόνας, τύπου σαλβάρι, αποτελεί κορυφαία πρόταση.

Από εκεί και πέρα, αν το στυλ σας είναι πιο chic, ίσως σας ταιριάζει περισσότερο μια κλασσική λευκή, μαύρη ή μπλε παντελόνα. Το συγκεκριμένο μονόχρωμο σχέδιο μπορεί κάλλιστα να φορεθεί και στο γραφείο. Σε περίπτωση όμως που θέλετε κάτι printed, οι ριγέ και φλοράλ παντελόνες θα σας δώσουν τον καλοκαιρινό αέρα που αναζητάτε.

Casual chic και βραδινοί συνδυασμοί με μαύρη παντελόνα

  • Βραδινό chic σύνολο με λευκή μπλούζα και μαύρη πουά παντελόνα από διαφάνεια
  • Casual chic σύνολο με μαύρη παντελόνα και λευκό μπλουζάκι
  • Κομψό ντύσιμο με ντραπέ μακρυμάνικη λευκή μπλούζα και μαύρη παντελόνα
  • Νεανικός συνδυασμός με μαύρη ψηλόμεση παντελόνα και λευκό τοπ

Η πιο κλασσική επιλογή είναι η μαύρη παντελόνα. Συνδυάζεται εύκολα με όλα τα χρώματα, αλλά και με τα prints. Μάλιστα αν το σχέδιο της είναι απλό, πρόκειται για ένα πασπαρτού κομμάτι, όπως το μαύρο παντελόνι, που μπορεί να φορεθεί από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Ιδανικός συνδυασμός για όλη τη διάρκεια του χρόνου είναι το ασπρόμαυρο look. Από εκεί και πέρα όμως, μπορείτε να παίξετε με τα χρώματα και να δώσετε φως και ένταση στο ντύσιμο σας. Επιλέξτε λοιπόν ένα τοπ που να τραβάει τα βλέμμα, όπως το φούξια, το κίτρινο κλπ και δημιουργήστε σύνολα με παντελόνες που θα κερδίσουν τις εντυπώσεις.

Εναλλακτικά, όμορφη πρόταση αποτελεί και το printed σχέδιο μπλούζας. Ακόμη κι αν είναι σε ήσυχους χρωματικά τόνους, μπορεί να κεντρίσει το ενδιαφέρον.

Αυτό που θα πρέπει να προσέξετε είναι οι συνδυασμοί που θα κάνετε με μια μαύρη παντελόνα που έχει σχέδια. Θα πρέπει το τοπ να είναι μονόχρωμο για να διατηρηθεί μια ισορροπία στο outfit σας.

Κομψό ντύσιμο με παντελόνα για γάμο

  • Total green outfit με ψηλόμεση παντελόνα και ντραπέ αμάνικο κορμάκι για γάμο
  • Chic ντύσιμο για γάμο με πλισέ κίτρινη παντελόνα και ασημί lingerie top
  • Ντύσιμο με βραδινή ψηλόμεση λευκή παντελόνα και ριγέ μακρυμάνικο crop top
  • Κομψό βραδινό σύνολο με κόκκινη παντελόνα και λευκό crop top με φουσκωτά μανίκια
  • Κομψό σύνολο για γάμο με λεοπάρ πουκάμισο και φαρδιά υφασμάτινη λευκή παντελόνα

Αν θέλετε να ξεχωρίσετε και να ξεφύγετε από την δημοφιλέστερη επιλογή που είναι τα φορέματα για γάμο, επιλέξτε ένα όμορφο σύνολο με παντελόνα.

Είναι εξίσου κομψή και στυλάτη επιλογή και αναδεικνύει την θηλυκότητα σας χωρίς να έχει απαραίτητα φούστα. Άλλωστε υπάρχουν σχέδια που είναι αρκετά φαρδιά στα μπατζάκια και εκ πρώτης όψεος μπορεί κάλλιστα κάποιος να νομίζει πως φοράτε μια maxi φούστα.

Συνδυάστε λοιπόν την παντελόνα σας με ένα όμορφο και κομψό δαντελένιο τοπ, ένα μπουστάκι ή ένα lingerie και το αποτέλεσμα θα σας μαγέψει.

Εντυπωσιακά σύνολα με ψηλόμεση παντελόνα

  • Βραδινό ντύσιμο με ψηλόμεση κίτρινη παντελόνα και μαύρη μπλούζα με διαφάνεια
  • Καθημερινό ντύσιμο με λευκό t-shirt και ψηλόμεση paper bag τζιν παντελόνα
  • Κομψό ντύσιμο με κόκκινη φαρδιά ψηλόμεση παντελόνα και αμάνικη μπλούζα
  • Casual chic outfit με τζιν πουκάμισο και ριγέ ψηλόμεση παντελόνα
  • Βραδινό σύνολο με πλισέ ροδακινί ψηλόμεση παντελόνα, δαντελένιο μπούστο - κορσέ και αμάνικο γιλέκο

Όταν μιλάμε για παντελόνες, συνήθως στο μυαλό μας έρχονται οι ψηλόμεσες. Είναι ίσως το πιο δημοφιλές σχέδιο, αφού έχουν την ικανότητα να κάνουν τα πόδια να δείχνουν λεπτά και μακριά.

Ταιριάζουν εκπληκτικά με crop top ή μπουστάκι, αλλά μπορούν να συνδυαστούν και με μια μπλούζα από μέσα αναφέρει το beautetinkyriaki

Με ζώνη ή λάστιχο, μια ψηλόμεση παντελόνα μπορεί να φορεθεί όλες τις ώρες και να δημιουργήσει εξίσου εντυπωσιακά σύνολα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ