Tα αστέρια Michelin των εστιατόριων της Αθήνας 2020: Σπονδή, Βαρούλκο, Botrinis, Hytra & ποια τα biogourmand

Η Michelin ανακοίνωσε τον ανανεωμένο οδηγό Michelin Main Cities of Europe 2020 

Ανακοινώθηκαν τα αστέρια και τα υπόλοιπα βραβεία Michelin για τις Main Cities of Europe 2020.

 

Όπως είχε προαναγγείλει από τον Απρίλιο ο γενικός διευθυντής του κόκκινου γαστρονομικού οδηγού Gwendal Poullennec, συμπαραστεκόμενοι στα εστιατόρια που έχουν τεράστιες δυσκολίες λόγω κορονοϊόυ κατά την περίοδο της επανεκκίνησης «θα είμαστε ευέλικτοι, ευαίσθητοι και ρεαλιστές σεβόμενοι αυτή την προσπάθεια, είμαστε εδώ για να υποστηρίξουμε, να δώσουμε δημοσιότητα στις προσπάθειές σας και να σας ενθαρρύνουμε».

 

Μεταξύ των 39 πόλεων είναι φυσικά και η Αθήνα με τρεις νέες προσθήκες. Συνολικά στην Ευρώπη, 24 εστιατόρια διακρίθηκαν με 3 αστέρια, 95 με δύο αστέρια, 380 με ένα αστέρι και 253 με Bib Gourmand. Από αυτά, 8 βρίσκονται στην ελληνική πρωτεύουσα ενώ ακόμα 12 τιμήθηκαν με Michelin Plate.

 

Έτσι το σκηνικό στην Αθήνα παραμένει ουσιαστικά το ίδιο με την «Σπονδή» διάστερη, τα «Βαρούλκο Seaside», «Botrini’s» και «Hytra» με το ένα αστέρι τους και τα «Αθήρι», «Nolan», «Οικείο», «7 Food Sins» να διατηρούν τη διάκριση Bib Gourmand.

 

 

 

 

 

 

Με Michelin Plate προτείνονται και φέτος τα εστιατόρια «GB Roof Garden», «Electra Roof Garden», «2 Mazi», «Cookoovaya», «CTC», «Sushimou», «Vezene», «Άνετον» και «Sense», ενώ για πρώτη φορά προτείνονται τα «Alficon», «Birdman» και «Ergon House».

 

 

 

Εντύπωση κάνει ακόμη μια φορά η απουσία εξαιρετικών εστιατορίων της πρωτεύουσας από τις επιβραβεύσεις του Michelin όπως τα «Tudor Hall», «Aleria» και «Patio».

Tags

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ