Η μοναδική ανεμελιά του καλοκαιριού - Μας συνεπαίρνει, μας αλλάζει

Tι είναι το καλοκαίρι για εσάς; 

Η ανεμελιά του καλοκαιριού υπάρχει γύρω μας. Μας συνεπαίρνει. Μας αλλάζει. Μας κάνει να ονειρευόμαστε. Η ανεμελιά παίρνει μακριά τους φόβους μας.

Απαλύνει τα δύσκολα συναισθήματά μας και μας γεμίζει με χαρά και αισιοδοξία. Με ένα μαγικό τρόπο όλα γίνονται πιο εύκολα. Βρίσκουμε τη δύναμη μέσα μας να αφεθούμε και να απολαύσουμε την κάθε στιγμή. Όλα είναι μαγικά το καλοκαίρι!

Το φως της ημέρας, που ξεκινά από νωρίς το πρωί και κρατάει μέχρι αργά το απόγευμα, μας δίνει ενέργεια. Μας δίνει τη λάμψη που ψάχνουμε για να κυνηγήσουμε τους στόχους μας. Το δειλινό γεμίζει τα μάτια μας με όμορφες εικόνες και την καρδιά μας με ζεστασιά. Το μπλε της θάλασσας είναι πιο λαμπερό το καλοκαίρι.

Με μία βουτιά, χανόμαστε στον κόσμο της, μακριά από τα προβλήματα και τις ανησυχίες της καθημερινότητας.

Μακάρι να μπορούσαμε να κρατήσουμε αυτή τη διάθεση όλο το χρόνο. Αυτά τα συναισθήματα που μας κάνουν να νιώθουμε πως πετάμε στα σύννεφα. Άραγε τι είναι αυτό που μας δίνει ανεμελιά το καλοκαίρι;

Μπορεί, επειδή μας έρχονται στο μυαλό όλες οι όμορφες αναμνήσεις από τα παιδικά μας καλοκαίρια. Τότε που περνάγαμε ατελείωτες ώρες παίζοντας στη θάλασσα με τους φίλους που θα ξαναβλέπαμε τον επόμενο χρόνο στο ίδιο μέρος. Το αγαπημένο μας φαγητό που ετοίμαζε η μαμά και η γιαγιά το μεσημέρι.

Το παγωτό που τρώγαμε κάθε βράδυ μαζί με τα άλλα παιδιά στην πλατεία. Το κόκκινο, γλυκό και δροσιστικό καρπούζι που απολαμβάναμε στην παραλία.

Μπορεί να είναι οι αναμνήσεις το πρώτου μας καλοκαιρινού έρωτα. Τότε που με ευκολία μπορούσαμε να αφεθούμε σε αυτά που νιώθουμε και μπορούσαμε με μεγαλύτερη ευκολία να εκφράσουμε τα συναισθήματά μας. Τότε που δεν μας ένοιαζε το μετά και μπορούσαμε να μείνομε στο «εδώ και τώρα».

Τότε που κυνηγιόμασταν στα σοκάκια και περνάγαμε ολόκληρη τη νύχτα αγκαλιά στην παραλία χωρίς να υπάρχουν «πρέπει».

Τέλος, μπορεί το καλοκαίρι να είναι η εποχή που όλοι μας λάμπουμε. Η εποχή που βρίσκουμε τον πραγματικό μας εαυτό. Ίσως επειδή ξέρουμε πως υπάρχει μία ημερομηνία λήξης αναφέρει το tsemperlidou.

Γι’ αυτό θέλουμε να αδράξουμε την ευκαιρία και να απολαύσουμε τις στιγμές όσο καλύτερα μπορούμε. Να γεμίσουμε με όλα τα θετικά συναισθήματα του καλοκαιριού για να προετοιμαστούμε για το χειμώνα.

Δεν θα ήταν όμορφα αν μπορούσαμε να κρατήσουμε αυτή την ανεμελιά όλο το χρόνο; Σίγουρα! Ίσως όμως να είναι καλύτερα έτσι. Γιατί έτσι η αξία του καλοκαιριού παραμένει ανεκτίμητη.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ