Είναι επίσημο: Στις 7 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά

Η Υπουργός Παιδείας είχε ήδη προαναγγείλει πως η νέα σχολική χρονιά θα ξεκινήσει νωρίτερα.

Πριν από λίγο ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας η ημερομηνία έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς 2020 - 2021.

Όπως αποφασίστηκε, λοιπόν, οι μαθητές θα επιστρέψουν στις σχολικές αίθουσες μετά το καλοκαίρι την Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου - νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, που τα μαθήματα ξεκινούσαν παραδοσιακά στις 11 Σεπτεμβρίου.

Άλλωστε και η Υπουργός Υγείας Νίκη Κεραμέως είχε προαναγγείλει αρκετές φορές πως τη νέα χρονιά οι μαθητές θα επιστρέψουν νωρίτερα στις τάξεις, ώστε να καλυφθούν τα όποια κενά δημιουργήθηκαν λόγω της αναστολής λειτουργίας των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Να υπενθυμίσουμε ότι όλες οι εκπαιδευτικές μονάδες έκλεισαν στις 10 Μαρτίου λόγω του κορωνοϊού και η επαναλειτουργία τους έγινε σταδιακά.

Οι μαθητές της τρίτης Λυκείου επέστρεψαν στα θρανία στις 11 Μαΐου, μία εβδομάδα αργότερα άνοιξαν τα Γυμνάσια και ξεκίνησαν τα μαθήματα οι μαθητές της πρώτης και δευτέρας Λυκείου, ενώ τα Δημοτικά, τα Νηπιαγωγεία και οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί άνοιξαν την 1η Ιουνίου.

Η παρούσα σχολική χρονιά έχει ήδη ολοκληρωθεί για τα Λύκεια και τα Γυμνάσια, στις 30 Ιουνίου ολοκληρώνονται οι Πανελλήνιες Εξετάσεις, ενώ για τα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία, τα μαθήματα έχουν παραταθεί μέχρι τις 26 Ιουνίου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ